MEHMET TIRPAN

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ürgüp, Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve yanındaki 5 kişinin hayatını kaybettiği suikast davasının er yada geç sonuçlanacağını söyledi.

Merhum Yazıcıoğlu’nun suikast davasının biran önce sonuçlanması gerektiğinin altını çizen Ürgüp, “ Öyle büyük bir kumpas var ki hadiseyi yapanlar, kurgulayanlar hepsi aynı ekip. Bu olay kesinlikle bir suikasttir. Bu suikasti ortaya çıkarmak için azami bir gayret elden geldiği kadar gösterilmiştir ancak 8-10 yıllık bir dirençle karşılaştık” dedi.

Bu suikastı yapanların aynı zamanda direnci sergileyenlerin olduğunu iddia eden Genel Başkan Yardımcısı Ürgüp, “ Merhum liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve diğer arkadaşlarımızın uğradığı suikastin önünü hükümet son 2 yılda açtı. Bu suikastın aydınlatılmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği de var. Bu konu erde olsa geçte olsa çözülecek. Geciken adalet geçte olsa tecelli edecek” ifadelerini kullandı.

YAZICIOĞLU DAVASINDA İLK HAPİS KARARI VERİLDİ

12 yıl aradan sonra Yazıcıoğlu davasında ilk hapis cezası verildi. Dönemin Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı görevi kötüye kullanma suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İlgili Şube Müdür Yardımcısı suçlamaları kabul etmeyip beraatını istedi. Müdür Yardımcısının savunmasına rağmen cezada indirim yapmayan hakim cezayı da ertelemedi. Bu ceza Yazıcıoğlu davalarında verilen ilk hapis cezası oldu.