MELTEM DUMAN

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle sağlık alanında kullanılacak olan bir çok malzeme okullarda üretilecek. Tarihi Valilik Binasında gerçekleştirilen imza töreninde açıklamalarda bulunan Vali Salih Ayhan, protokolün eğitim, üretim, istihdam, alanlarına olumlu katkı sağlayacağını söyledi.

Vali Ayhan, "Meslek liselerimiz uygulamalı eğitimlerin yanında yaptığı üretimlerle doğrudan piyasanın da içerisinde yer almaktadır. Covid-19 Salgını döneminde gerek maske gerekse dezenfektan vb. malzemelerle önemli üretimler gerçekleştiren okullarımız, bu dönemde de aldıkları eğitimi uygulama ile birleştirerek üretime katkı sağlayacaklar” dedi.

Protokolün özel sektörü etkilemeyeceğini dikkat çeken  Vali Salih Ayhan, “İşbirliği protokolü içerisinde yer alan 123 kalem malzemenin, meslek liselerimizce düşük maliyetle üretilecek malzemelerdir. İlimizde temin edilemeyecek kalemleri okullarımızda üreteceğiz. 34 meslek lisemiz fabrika gibi çalışıyor. 2021 yılı ciroları 10 Milyon TL’nin üzerindedir. İnşallah 2022 yılında bu rakamı 2 katına çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLERE KAZANIM SAĞLAYACAK”

İl Millî Eğitim Müdürü Ergüven Aslan ise Sivas’ta bulunan sektörlerin ihtiyaçlarını gidererek Sivas'tan çeşitli alanlar açarak öğrencilere kazanım sağlanacağını söyledi.

Meslek Liselerinin her geçen gün daha fazla önem kazandığına dikkat çeken Aslan, “Biz Sivas'ta meslek liselerimizle, Sivas'ta bulunan sektörleri birbiriyle örtüştürmeye çalışıyoruz. Örtüştürmeden kastım sektörün ihtiyaçlarını giderecek fazla çeşitlilikle alan dalları açarak hem Sivas'a katkısını sağlamak hem öğrencilere kazanımını sağlamak hem de dinamiklerimizle harekete geçirerek kaybolan gerek maddi gerek diğer hususlarla ilgili ilimizde kalmasını istemiyoruz. Zati halinizin bize talimatlarıyla geldiğinden beri meslek liselerinin bu alandaki çalışmasını yaklaşık 2-3 aydır sürdürüyoruz. Tüm çalışmalarımızı bitirdik. Kısmi bir çalış tayımızı yaptık. Malumuzun üzerine de haftaya sizin riyasetinizle Meslek Lisesi Müdürlerimiz Organize Sanayi Bölgesindeki Müdürlerimiz ve sektörün temsilcilerimizle bir araya geleceğiz. İhtiyaçları nelerdir? Bizim karşılayabileceklerimiz nelerdir? Bunların analizini yaparak istihdam ve üretime katkıyı sağlamak amacıyla planlamalarımızı yapacağız. İnşallah güzel çalışmalar olacak” ifadelerini kullandı.

“BAZI KALEMLERİ TEMİN ETMEKTE ZORLUK ÇEKİYORUZ”

İl Sağlık Müdürü Dr. Selçuk Moğulkoç ise salgında önemli desteklerde bulunan okullara teşekkür etti. İl Sağlık Müdürlüğü olarak bazı kalemleri temin etmekte zorluk çektiklerini anımsatan Dr. Moğulkoç, “İl Sağlık Müdürlüğü olarak belirlediğimiz bazı ihtiyaçlarımızı ihalelerde temin etmekte zorluk çekiyoruz. Arkadaşlarımız araştırdı sağ olsun bunu mutfağını  Bizim Başkan Yardımcımızla Milli Eğitim Müdürü Yardımcımız yürüttüler. Ankara ‘da bir okuldan bulduk. Orada temin ettikten sonra biz Sivas'ta bunu hem yapabiliriz. Daha rahat istediğimiz gibi temini, ulaşımı her şekilde Sivas'ta böyle bir girişimde bulunan arkadaşlarımız bunu da başardılar. Sektörün ihtiyaçları artık ilimizde üretime geçiyor. Katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.