HABER MERKEZİ

15 Temmuz hain darbe girişiminin altıncı yıl dönümünde Sivas’ta Milli Beraberlik rüzgarları esti. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve İl Protokolu çeşitli programlar ile hain saldırının unutulmadığını ve unutulmayacağını vurguladı.

İl protokolü Yukarı Tekke Mezarlığı’nda bulunan Polis Şehitliği, Garnizon Şehitliği ve İlk Şehitliği ziyaret etti. Şehit mezarlarına karanfil bırakan Vali Şimşek ve beraberindekiler şehitlerin ruhları için yapılan dualara eşlik etti.  Ardından 15 Temmuz’da vatanı için gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içen vatan evlatları başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için cuma namazı öncesi Ulu Camii’nde mevlidi şerif okutularak dua edildi. Mevlit programının ardından Şimşek il protokolüyle birlikte 15 Temmuz Gazisi Baki Taşer’in hanesini ziyaret etti.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri yürüyüş ve anma programı ile sürdü. Saat 20.30’da tren garından Atatürk Kongre Müzesi bahçesine yüründü. Burada saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programda Kur’an-ı Kerim okundu; eller şehitlerimiz için semaya kalktı. Kahramanlık türkülerinin seslendirildiği programda konuşan Vali Şimşek, 15 Temmuz’un unutulmayacağını ve unutturulmayacağını söyledi.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 6. yıl dönümünün idrak edildiğini anımsatan Şimşek; “Hem derin bir kederi hem de büyük bir gururu aynı anda yüreğimizde hissediyoruz. Bir taraftan 251 vatandaşımızı bir gecede kaybetmenin hüznünü yaşarken, diğer taraftan da dünyada eşine az rastlanır bir direnişe imza atmanın, ‘Demokrasi Zaferi’mizin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Türk milletinin 15 Temmuz 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın demokrasi adına yaptığı çağrının ardından ‘Gün vatana sahip çıkma günüdür’ diyerek darbecileri püskürttüğünün altını çizen Şimşek, “Sivas’ın yiğit halkı Yiğidoları da o gece Cumhuriyet Meydanı’nı hınca hınç doldurarak ülkeye örnek bir manzara ortaya koymuştur. İşte bu necip millet, dik durarak vatanını müdafaa etmiş, soysuzlara prim vermemiş, o gece tanklara, uçaklara meydan okumuştur. Bu hain girişim, FETÖ gibi karanlık ellerin ülkemizin geleceğini çalmaya çalıştığını, tüm birikimlerini yerle bir etmeye çalıştığını bizlere açıkça göstermiştir. Bu anlamda, toplumsal hafızamızı sürekli diri tutacağız. 15 Temmuz’u unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.

Şimşek; vatanın bekası için şehadet şerbetini içen şehitlere Allah’tan rahmet; gazilere ise sağlıklı ömür diledi. Türk milletinin bir daha darbe girişimleriyle karşılaşmamasını temenni eden Şimşek; alanı dolduran Sivaslılara teşekkür ederek birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının canlı olarak izlendiği program saat 00.13’te selanın okunması ile sona erdi.