Mehmet TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Cumhuriyet Üniversitesi’nin bulunduğu borç batağından kurtarılması ve başka hastanelere tayin isteyen doktorların Cumhuriyet Üniversitesi’nde görevine devam etmesine yönelik soru önergesi verdi.

Cumhuriyet Üniversitesinin durumunu sık sık Meclis gündemine taşıyan Akyıldız: “Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’nin 90 Milyon TL civarındaki borcu nedeniyle doktorların performans primlerinin ödenemediğini ve bu sebeple doktorların daha iyi imkânlarda çalışmak için özel sektöre geçtiğini veya başka illerdeki hastanelere geçmek için tayin istediklerini belirterek, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na soru önergesi verdim” dedi.

Vermiş olduğu soru önergesi hakkında bilgiler veren Akyıldız: “Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’nin 90 Milyon TL civarındaki borcu nedeniyle malzeme tedarikçileri malzeme vermez oldu. Üniversite’ye yeterince kadro açılmadığı için Akademik Personel Alımı yapılamamakta ve birçok bölümde kadro sıkıntısı yaşanmaktadır. Ayrıca Tıp Fakültesi Hastanesi’ne malzeme veren firmalar da alacaklarını tahsil edemedikleri için hastaneye malzeme vermek istemiyorlar denilmektedir.’’ diyerek, Başbakan Binali Yıldırım’a şu soruları yönelttim. Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’nin toplam 90 Milyon TL civarındaki borcunun kapatılabilmesi ve doktorların performansa dayalı primlerinin ödenebilmesi için yapmış olduğunuz bir çalışma var mıdır? Birçok üniversiteye akademik personel alımı imkânı sağlanırken neden Cumhuriyet Üniversitesi’ne kadro imkânı sınırlı sayıda tanınmaktadır? Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’nden giden veya gitmek için yer araştıran akademik personelin kalmalarını sağlamak amacıyla bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?”