MEHMET TIRPAN

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Cumhuriyet Üniversitesi ile çok fazla işbirliği yaparak eğitimler aldıklarını, sanayici esnafların kendilerini geliştirmeleri noktasında bir çok tezler hazırlandığını söyledi.

Son olarak Solucan gübresi üretimi noktasında Belediye, Valilik, TSO ve Cumhuriyet Üniversitesi arasında protokol imzalandığını aktaran Başkan Eken, “Organik solucan gübresi üretim merkezi kurduk. İş birliğimizin gelişmesi adına şirketi kurduk. Bizler bu işi şirket kurma meraklısı olduğumuzdan yapmadık. Üniversitemizle daha yakınlaşmak istedik” dedi.

Cumhuriyet Üniversitesinde dereceye giren ve başarılı olan öğrencilere burslar verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini aktaran Başkan Eken, “Sanayicilerimize tez yapan öğrencilere çeşitli burslar verdik. Her yıl 100 öğrencimize iş adamlarımızın aidatları ile burslar veriyoruz. Yani sürekli Cumhuriyet Üniversitemizi destekliyoruz. Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin biran önce yapılması noktasında çaba gösteriyoruz. Yıllarca atıl duran ve yıllarca TOBB ETÜ denilen ama bir türlü hayata geçirilemeyen eski fuar alanındaki boş binayı ikinci üniversiteye verdik. Biz oraya yıllardır boş yere para harcadık. Şimdike kadar 4,5 milyon para harcandı. İnşallah Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin rektörlük binası oraya yapılacak. Yine bir kaç fakültede yerleşke içerisinde yer alacak. Bizde bu işe öncülük etmiş olacağız” ifadelerini kullandı.