Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin (SCÜ) kuruluşunun 47. yılı üniversite yerleşkesinde düzenlenen programla kutlandı.

Kentte 9 Şubat 1974 yılında kurulan SCÜ'nün 47. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yerleşkedeki kültür merkezinde kutlama programı düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Cumhuriyet Üniversitesi Film Atölyesi (CÜFA) bünyesinde hazırlanan tanıtım filmi ile üniversitenin ilk yıllarına şahitlik eden mezunların anılarına dair belgesel filmi davetliler tarafından izlendi.

Programda konuşan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız üniversitenin kuruluşundan bu yana sürekli büyüdüğünü anımsatarak, "Üniversitemiz artık gölgesinde binlerce mezunu, akademisyeni ve personeliyle koca bir çınara dönüştü. İlk günkü heyecanımızı, başarma azmini ve geleceğe ilişkin umudumuzu kaybetmeden yolumuza devam diyoruz." dedi.

Geçtiğimiz 47 yıl içerisinde Cumhuriyet Üniversitesinde köklü değişimler yaşandığını aktaran Rektör Yıldız, “Her yeni yönetim üniversitemize değişik alanlarda ciddi katkılar sağladı. Bizler de bu katkıları artırarak bu hizmetleri devam ettirme gayreti içerisinde olduk ve olmaya devam edeceğiz. Yapılan her yatırım, harcanan her kuruş bilime, bilim insanlarımıza, öğrencilerimize, bölgemize ve ülkemize katma değer sağlamıştır. Gelişimi her alanda sürdürebilmenin çabası içerisinde olacağız. Bu gayret, çaba ve çalışmaların nişanesi olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle yeniden atanmış bulunmaktayım. Bu vesile ile kendilerine teşekkür ederken görevi en iyi şekilde yürütebilmek ve köklü üniversitemize katkı sunabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak isterim. Milli ve manevi değerlerimizden ödün vermeden çağın dinamikleri ve bilimsel bilgiyi özümsemiş yeni nesiller bizden aldıkları bayrağı daha da taşıyacaklardır. Bu vesile ile katılımınızdan dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum, nice 47 yıllar diliyorum” şeklinde konuşmasını sonlandırdı

Vali Salih Ayhan ise, üniversitenin akademik eğitim ve alt yapı noktasında her geçen gün büyümeye devam ettiğini söyledi.

Üniversitenin, adına yakışır bir şekilde fikri, irfanı ve vicdanı hür bilgiler üreten gençler yetiştirdiğini vurgulayan Ayhan, "47. yılımız hayır, uğurlu ve bereketli olsun. Rabb'im hep birlikte nice güzel hizmetler yapmaya nasip eylesin. İnşallah bu güzel yerleşkenin asıl sahipleri öğrencilerimizi de yakın zamanda buralarda görürüz. İnşallah sizin ürettiğiniz bu bilgi ve birikimler biz idarecilere de yol aydınlığı, ışık olur. Hem Cumhuriyet Üniversitemiz hem de Bilim ve Teknoloji üniversitemiz bu şehrin markası olmaya devam edecekler." diye konuştu.

Programın sonunda, personelin yanı sıra ulusal ve uluslararası arenada başarılı çalışmalara imza atan akademisyen ve öğrencilere plaket takdim edildi. (AA)