HABER MERKEZİ

Sivasın tarihini ve kültürel değerlerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla Sivas Belediyesi “Haydi Gençler Gezelim” isimli proje başlattı. 

İl merkezindeki tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılması ve korunması adına bir kaç projeyi hayata geçiren Belediye, ilçelerdeki eserlerin tanıtılması için de Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerine yönelik gezi programları düzenlemeye başladı.

Proje kapsamında öğrencilere yönelik hazırlanan ilk gezi UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasına yapıldı. 

Tren garından raybüsle hareket eden yaklaşık 100 kişilik öğrenci grubu, 3 saatlik bir yolculuktan sonra Divriği'ye ulaştı. Heyetin ilk durağı şu sıralar kapsamlı bir restorasyondan geçen Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası oldu.

Turizm rehberinden eser hakkında detaylı bilgi alan öğrenciler, Anadolu'nun Elhamra'sı olarak nitelendirilen Ulu Camii karşısında hayranlıklarını gizleyemedi.

Buradan sonra Divriği Kalesi ve ilçe merkezindeki Hüma Hatun Sokağı ve konakları ziyaret eden heyet, ilçeye özgü lezzetlerden olan Divriği Pilavını tattıktan sonra Türk Havacılığı'nın öncülerinden Nuri Demirağ'ın günümüzde müze haline getirilmiş olan evini ziyaret ederek bilgi aldı.

İlçedeki gezi ve incelemelerin ardından öğrenciler tekrar raybüsle Sivas'a hareket etti.

Divriği'ye yönelik gezi programının ikinci konukları ise Üniversiteli Aktif Gençlik Topluluğu üyesi öğrenciler oldu.

Şarkılar ve türküler eşliğinde geçen eğlenceli yolculuğun ardından ilçedeki tarihi ve kültürel değerleri yerinde inceleyerek rehberlerden bilgi alan öğrenciler, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Başkanımız Hilmi Bilgin ve belediye çalışanlarına teşekkür ettiler.