YÜKSEL MENEKŞE

Temeli 11 Eylül 1975 yılında atılan Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi binası tarihe karışıyor. Hastane binasının işlevini yitirdiği konusunda uzun süredir mücadele veren Rektörlük, binanın incelenmesini talep etti. Ankara’dan gelen uzmanların incelemeleri sonucunda ise hastanenin işlevini yitirdiği raporu verildi. Rapor üzerine Rektör Alim Yıldız girişimlerde bulunarak yeni hastane binası yapılma kararına onay aldı.

Hastane binasının çağın gereksinimlerini karşılamadığı, yapılan masrafların bir türlü istenilen niteliklere ulaştıramadığı yönünde görüşlerini ileten Rektör Alim Yıldız, Bakan İsmet Yılmaz ve Milletvekili Habip Soluk’un da desteği ile yeni bina yaptırma sonucuna ulaştı.

Konuyla ilgili ilk duyuruyu sosyal medyada yapan Prof. Dr. Alim Yıldız, ‘’Yeni Cumhuriyet Üniversitesi hastanesi projemiz resmî gazetede yayımlandı. Üniversitemiz ve şehrimize hayırlı olsun. Bu büyük projeyi şehrimize kazandıran değerli Bakanımız İsmet Yılmaz Beye, Habip Soluk Beye ve milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum’’ dedi.

Yeni hastane binasının, çağa ve gereksinimlere uygun, modern niteliklerde ve tüm ihtiyaçları karşılayacak bir şekilde inşa edileceği belirtildi. Binanın yerinin ise kampüsün biraz daha dışında, Polis okulu civarında inşası planlandığı öğrenildi.