Mehmet TIRPAN

Sivas’ın acilen çözülmesi gereken problemlerini Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda gündeme taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Cumhuriyet Üniversitesinin acilen borç batağından kurtarılması gerektiğini söyledi.

Hastanede görev yapan hocaların alması gereken primleri alamadığını ve başka hastanelere gittiklerini aktaran Akyıldız: “Hastanede görev yapan hocalarımızın birçoğu, performansa dayalı sistem gereği alması gereken primlerini alamadıkları için özel sektöre ya da daha iyi imkânlardaki başka illere gidiyorlar. Şuanda birçok alanda hastanede doktor kalmamış durumda” dedi.

Sağlık problemi yaşayan Sivaslıların doktor bulamadıklarını ve çevre illere gitmek zorunda kaldıklarını vurgulayan Akyıldız: “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin borcu bugün itibarıyla 90 milyon lirayı aşmış durumda. Hastanenin borcu nedeniyle, hastaneye tıbbi malzeme veren firmalarda da çok ciddi mağduriyetler yaşanıyor. Ve hatta bir firma sahibinin bu nedenle intihar ettiğini belirtirsem olayın ciddiyeti anlaşılmış olacaktır diye düşünüyorum. Benim Sivaslı hemşerilerim de sağlık problemlerine çözüm bulmak için çevre illere, başka hastanelere gitmek zorunda. Buradan, sayın yetkililere sesleniyorum, acilen bu konuya bir çözüm bularak hem hastanenin hem de benim Sivaslı kardeşlerimin mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyorum” ifadelerini kullandı.