SEYİT ÖMER YILDIZ

Corona virüsün Türkiye’de görülmesiyle temel gıda maddelerinden una bir anda talep patlaması yaşanmasının ardından satışlar normal seyrine döndü.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan esnaf Hayrettin bulut;  “Corona virüs Türkiye’de görüldükten sonra çok yoğun bir satış dönemimiz oldu un konusunda, tabi bununla birlikte yağ, şeker gibi ürünlerde de baya talep oldu. Ancak şuan itibariyle satışlarda baya bir düşüş insanlar ihtiyaçlarını tamamladı, zaten bir sokağa çıkma yasağı beklentisi vardı ancak ülke olarak tedbirlerimizi aldığımız için de insanlar sakinleşmeye başladı. Ürün tedariği noktasında da bir sıkıntımız yok”dedi.

Un zamlandı ancak bunu vatandaşa yansıtmadık diyen Hayrettin Bulut;  “Fiyatlarda iki ay önce bir zam olmuştu bununla devam ediyorduk, fakat bir hafta öncesinde fabrikalar 3 TL zam yaptılar ama bu zammı şuana kadar bir vatandaşa yansıtmadık. Ekmeklik unlarımız 110 TL, Pasta ve böreklik unları ise 115 – 120 TL arasında satmaya devam ediyoruz”diyerek açıklamasını sonlandırdı.