MEHMET TIRPAN

Tesviyeciler, Madeni ve Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil, Seyfebeli Projesi ile ilgili üyelerinin beklentileri olduğunu, Seyfebeli Projesi hayata geçirilmemesi halinde, 400 üyelerine 4 Eylül Sanayi Sitesinin alt kısmından arazi verilmesini talep etti.

Seyfebeli projesini eski Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün döneminde imara oda olarak kendilerinin koydurduğunu aktaran Başkan Demirgil, “Biz Seyfebeli Sanayi Sitesi Projesini Sivas’a 50 yıl sonra sanayi lazım olursa diye alternatif olarak imara açtırmıştık. Daha sonra bir kamuoyu oluştu. Belediye Başkanı Sami Aydın döneminde sivil toplum kuruluşları başkanları Seyfebeli Projesinin hemen yapılması kanaatine vardı” dedi.

Projenin hayata geçirilmesi noktasında Belediye, Esnaf Odaları Birliği ve Ticaret ve Sanayi Odası’nın üst kooperatif kurduğunu aktaran Başkan Demirgil, “Çatı kooperatif kurulduktan sonra bizlere 13 tane alt kooperatif kurulması gerektiği söylendi. Bizlerde Oto Sanatkarları olarak da Cumhuriyet Oto Sanayi Sitesi adı altında bir kooperatif kurduk. İşin açıkcası kooperatif kurarken çok acele edildiğini, beklenilmesi gerektiğini o gün şartlarında dile getirmiştim. Bu kadar acele edilmese ve insanlar ümitlendirilmese idi belli bir aşamaya gelindikten sonra adım atılabilirdi. Bizim şuanda 400 tane üyemiz var. Üyelerimiz şimdi dükkanların yapılmasını bekliyor. Üyelerimize alternatif bir yer gösterilmesi lazım. 4 Eylül Sitesinin alt kısmı imara açılıyor. Bizim talebimiz o bölgede 400 kişiye uygun bir arsa vererek ümitlenen arkadaşlarımıza dükkan yaparak bu işi çözmek istiyoruz. Yada Seyfebeli Sanayi Sitesi Projesinin hayata geçmesini istiyoruz. Şuan gerçekten 4 Eylül Sanayi Sitesi Sivas’a fazlası ile yetiyor. Ata Sanayi, eski Sanayi ve 100 yıl sanayi sitesi ömrünü tamamladı. Eski Sanayi bölgesindeki sorun ise esnaf ve sanatkar ve mal sahipleri mağdur edilmeden artık çözülmeli. Burada belediye kar etmeyecek. Gerekirse kendi hakkından bir nebzede olsa feragat ederek o bölgedeki esnaf ve sanatkarların hakkının biraz daha yukarı çıkararak bölgedeki problemin çözüleceğine inanıyorum. Bu konuda da Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in sözü var. Seçim öncesi bu konu hakkında söz verdi. Verdiği sözü yerine getireceğine inanıyorum. İnşallah bu sorunun 2021 yılında çözüleceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.