Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6693 %0.15
39,9564 %0.3
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM Ulaştırma ve Demiryolu Sendikası Genel Başkanı Abdullah Peker; “Enflasyon Farkı Aylık Olarak Ödenmeli”

Ulaştırma ve Demiryolu Sendikası Genel Başkanı Abdullah Peker; “Enflasyon Farkı Aylık Olarak Ödenmeli”

Ulaştırma ve Demiryolu Sendikası (UDEMHAK-SEN) Genel Başkanı Abdullah Peker, düşük ücret alan çalışan ve emeklilerin enflasyon farkından oldukça etkilendiğini dile getirerek açıklamalarda bulundu.

Enflasyon farkının çalışan ve emekli vatandaşlara 6 ay sonra yansıtıldığını ve bu durumun emekli vatandaşları mağdur ettiğini dile getiren Başkan Peker; “Bilindiği üzere ocak ayı enflasyon farkı yüzde 6, 70 olarak açıklanmıştır. Çalışan ve emekliler bu farkı tam altı ay sonra alacak hızlı yükselen enflasyondan dolayı bu fark anlamını yitirecek. Özelikle düşük ücret alan emeklilerimiz olumsuz anlamda etkilenecektir.” ifadelerini kullandı.

Çalışan ve emekli vatandaşların refah seviyesinin yükseltilmesi gerektiğini vurgulayan Peker; “Gerek düşük maaş olsun gerekse farkların 6 sonra yansıması olsun, çalışan ve emeklilerimiz oldukça zor durumda. Önü alınamaz zamlardan en çok vatandaşlar etkileniyor. Tüm hususlar göz önüne alındığında önlem alınması ve çalışma yapılması gerektiği aşikar. Fahiş oranda fiyat artırımı yapan yerlere denetim ve ağır cezalar uygulanmalı. Ya da refah seviyesini yükseltecek adımlar atılmalı. Hiçbir şey yapmadan çalışan ve emeklilerin zor durumda bırakılması kabul edilebilir bir durum değil.” açıklamasını yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *