MEHMET TIRPAN

Ticaret Borsası Başkanı Apdulkadir Hastaoğlu, Çiftlik veya hayvancılık yapmak isteyen üyelerinin devletin sağlamış olduğu hibe imkanlarından faydalanması için Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun şartlarına göre projeler hazırladıklarını söyledi.

İlimizde tarım ve hayvancılık sektörünün daha da gelişmesi adına üyelerine ücretsiz proje desteği verdiklerini aktaran Başkan Hastaoğlu, “Devletin sağlamış olduğu hibelerden faydalanmak adına proje hazırlayan firmalar var. Bazı firmalar işlerini çok iyi yapıyor bazıları ise hiç iyi yapmıyor. Üyelerimiz bu konuda mağdur oluyordu. İşlerini iyi yapmayanları bertaraf etmek için borsa olarak arkadaşımızı Proje hazırlama kursuna Ankara’ya gönderdik. Arkadaşımız sertifikasını aldı ilimize geldi. Şuan üyemiz gelip bize müracaat ettiğinde projeyi kanuna uygun ücretsiz hazırlıyoruz” dedi.

Yaptıkları projelerin geri dönmediğinin altını çizen Başkan Hastaoğlu, “Kanuna göre proje hazırladığımızda üyemiz hem hibeden faydalanıyor hem de ilimize yeni bir işletme kazandırıyor. Doğru yapılan proje her zaman karşılık buluyor. Odamız öncülüğünde yapılan projelerin tamamı hibe almaya hak kazandı. 1 projemiz dahi Ankara’dan geri dönmedi. Ancak doğru yapılmayan proje zaman kaybına neden oluyor. Bu durum aynı zamanda müracaatçıya ekonomik kayıplar yaşatıyordu. Sivil toplum kuruluşlarında sadece bu iş benim deme devri bitti. Herkes kendi çapında üyelerine hizmet edecekse kendi çapında proje hazırlamalı. Proje olmadan hiçbir şey olmuyor. Ufkumuzun açık olması lazım. Her sivil toplum kuruluşlarımızın üyelerine iyi bir şekilde hizmet etmesi gerekir diye düşünüyorum. Para her zaman bulunur. Bir işe başlandığında gerisi geliyor. Bizler topluma hizmet veren insanlarız. Paylaşmasını bileceğiz. Hep beraber projeler yapıp birbirimize destek vermeliyiz” ifadelerini kullandı.