YÜKSEL MENEKŞE

Ufka Yolculuk 6’ncı Bilgi ve Kültür Yarışması tanıtım toplantısı Sivas Öğretmenevi’nde yapıldı. Toplantıya Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, STK başkanları, İmam Hatip Liseleri meslek dersi öğretmenleri ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri katıldı. Toplantının açış konuşmasını Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması İl Temsilcisi Feramuz Yılmaz yaptı.  Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmasının bu yıl ki konusunun Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü olarak belirlendiğini söyleyen Yılmaz, “Yarışmanın Türkçe sınavı, Ufka Yolculuk için özel hazırlanan ‘Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz’ adlı eserden yapılacak. A Kategorisi 10 yaş altı yarışmacılar için ise çocukların yaşlarına uygun hikayeli ve resimli ‘Peygamberimizden Dini Hikayeler’ adlı eserden yapılacak. Arapça ve İngilizce sınavı ise ‘Riyazü’s Salihin’ adlı eserden yapılacak. Test usulü çoktan seçmeli yazılı sınav sonuçlarına göre yarışmacıların sıralaması tespit edilecek.” dedi.

Daha sonra konuşan Sivas Ahlak Kültür ve Çevre Derneği (AKÇED) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Gün ise Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarının manevi etkisine dikkat çekti. Gün, “biz bu geniş katılımlı organizasyon ile toplumun her kesimini Hz. Muhammed’in (SAV) mesajları ile buluşturarak, Allah’ın rızasını kazanmak, Toplumda Kur’an ve Sünnet bütünlüğü farkındalığını oluşturmak, okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine, insanlarımızın sahih kaynaklarla buluşmasına bir nebze de olsa katkı sağlamak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise yaptığı konuşmada, ‘’Bizim sağlam olan kalelerimizi tek tek düşürmek için uğraşıyorlar. Tabi ki onlar da ceht edecek biz de ceht edeceğiz ve bu kaleleri düşürmemeye çalışacağız. Kalenin merkezinde farzlar var onun etrafında halka olarak vacipler var. Sonra sünnet ve sonra nafile ibadetler var. Önce, nafileleri yıpratmaya çalışıyorlar, ‘bunlar safsatadır’ diyerek. Peygamber efendimiz unutulan sünnetlerini yapana şehit sevabı vaat ediyor. Onlar ise Ümmetin bu zamana kadar yapmış olduğu ibadetlerle ilgili bizim kafamızda soru işaretleri oluşturarak nafile ibadetleri yıpratmaya çalışıyorlar. Onu yıprattıkları zaman arkasından sünnetler, arkasından vaciplere, daha sonra farzlara gelecekler. Kur’an’a direkt saldıramadıkları için, kendilerine göre zayıf gibi gözüken noktalardan başlayıp bizim kalelerimizi düşürmeye çalışıyorlar. Onun için de bizlerin de elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor. Batılı bir bilim adamı, ‘tanrı ahirette oyunu nasıl oynadığımıza bakacak. Kazanıp kaybetmemize değil.’ Diyor. Kazanıp kaybetmek bizim elimizde değil. Başarı Allah’tandır. Biz acaba elimizden geldiği kadar ne yapabiliyoruz. Bazen bireysel olarak yaparız bazen de böyle örgütlü toplumlar olarak yaparız. İşte önümüze güzel bir seçenek konmuş. ‘Sünnet olmadan ümmet olmaz’ bu da çok anlamlı… Çünkü ümmetin parçalanması için sünnetin kaldırılması lazım. İşte bu hedeflerinde. Onun için bizim de sünnete elimizden geldiği kadar sarılmamız, destek olmamız lazım’’ dedi.