ADNAN HASAN FİŞENK

Güneş Gözlüklerine de kalitesiz ve ucuz gözlüklere dikkat. Uzmanlar güneş gözlüğü alırken sağlığınızdan olmayın uyarısını yaparken, optikçi Abdullah Yörük sahte ve kalitesiz gözlükler konusunda dikkatli olunması yönünde vatandaşlara tavsiyelerde bulundu.

Güneş gözlüklerinin aksesuar olarak değil sağlık için kullanılması gerektiği belirten Yörük, kalitesiz gözlük kullanımının trafik kazalarına da davetiye çıkardığı ifade etti.

İlimizde güneş gözlüğü satışı yapan Abdullah Yörük, güneş gözlüğü seçiminin dikkat gerektiren bir iş olduğunu, sağlık için optikçilerin önerilerine kulak verilmesi gerektiğini belirtti.

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte sahte gözlük satan kişilerin mantar gibi ortaya çıkmaya başladığını aktaran Abdullah Yörük, “Havaların ısınmasıyla birlikte güneş gözlüklerine olan ilgi de arttı. Güneş ışınlarından korunmak için gözlük seçimi yapılırken, markasının ve kalitesine mutlaka önem verilmelidir. Seyyar satıcılardan veya markası belli olmayan ürünleri satan herhangi bir yerden gözlük alınmamalı. Markası ve kalitesi belli olmayan gözlükler güneş ışınlarından yeteri kadar gözü korumuyor. Bu durum göz sağlığı açısından da zararlı da olabiliyor. Koruyuculuk oranı düşük olan camlardan geçen UV ışınları göze zarar vererek büyük sağlık problemlerinin çıkmasına neden olabiliyor. Standartlara uygun olmayan işportacı tezgâhlarında satılan güneş gözlüklerini kullanan bazı vatandaşların özellikle trafik lambalarındaki renk ayrımını yapamadığını dahi duyduk. Bu durum da adeta kazalara davetiye çıkarıyor” ifadelerini kullandı.

Yetkililere de seslenen Yörük, vatandaşların daha fazla sağlıklarının bozulmaması için sahte gözlük satışı yapan yerlerin sıkı bir şekilde takibe alınarak kontrol edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.