SEYİT ÖMER YILDIZ

Pandemi sürecinde yeni alınan tedbirlerle birlikte hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasına birde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı girince Cuma gününden itibaren üç günlük kısıtlamada tüm Türkiye’de olduğu gibi Sivas’ta da cadde ve sokaklar bomboş kaldı.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre vakasını her gün binleri aştığı şu günlerde getirilen yeni kısıtlamalarla birlikte hafta sonu da sokağa çıkmak yasaklandı. Hal böyle olunca da Sivas’ın dört tarafını sessizlik sardı. Cuma günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yine evlerde buruk bir şekilde geçerken sokağa çıkma kısıtlaması da bu hafta 3 güne çıkmış oldu.

Vatandaşların sadece 10:00 ile 17:00 saatleri arasında ikametlerine en yakın market, manav, kasap, fırın gibi yerlerden ihtiyaçlarını karşılamasına izin verildiği üç günlük sürede neredeyse tüm ana güzergahlarda da polis ekipleri tarafından kontrol noktaları oluşturuldu. Geçerli izni olmayan ya da sokağa çıkma kısıtlamasının dışında kalan kişilerin haricinde kimsenin geçişine izin verilmezken, Sivas bir kez daha sessizliğe büründü.

Gözler şimdi Ramazan ayında getirilen bu iki haftalık yeni kısıtlamaların sonrasında yeni tedbirlerin neler olacağına çevrildi. Kısıtlamalar esnetilecek mi? Yoksa Ramazan ayı boyunca devam edecek mi? Korona virüste vaka sayısı artarken insanlarda artık havaların da iyice ısınmasıyla birlikte evlerinde kalmaktan bunalmaya başladı.