Hüsne AKKAYA

 

Sivas Belediyesi park çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yaptığı bölge parkları ile vatandaşların beğenisini toplayan belediye, Osman Seçilmiş Bölge parkının ardından Karşıyaka Mesire alanını da Ağustos ayında hizmete açacak.

 

Karşıyaka mesire alanında çalışmaların devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Sami Aydın,

“Temmuz ayı içerisinde çalışmaları bitireceğimizi öngörüyoruz. Halkın kullanımına da sunacağız. Ancak resmi açılış noktasında sayın bakanımızın programlarına göre tarihi belirleyeceğiz. Bölge parkı halkın kullanımına Ağustos ayı itibarı ile açılacak” dedi.

 

Yumurta Tepe bölge parkının projesinin tamamlandığını belirten Başkan Aydın, “Burada mülkiyet problemleri var. Mülkiyet problemlerinin bir kısmını  çözdük. Ama henüz çözümlenmemiş mülkiyetlerde var. Bazen bunlarda hukuki süreçlerde oluyor. Dolayısı ile yapım aşamasına geldiğimiz zaman biz orayı bir sezonda şehre kazandıracağımız kanaatindeyiz. Arzumuz bu sene başlayabilmek ancak bu mümkün olur mu bunu net söylemek zor. Ancak bu sene yetişmese bile ilkbahara başlamayı planlıyoruz. Projelerimiz hazır. Arzumuz 2018 yılında da yumurta tepeyi tamamlamak. Şehir merkezinde eksik olan bölge parkı anlamında eksik olan en önemli parkımız yumurtatepe. Çünkü her bölgede parkımız var. O alanda bir eksikliğimiz vardı. Onu da yumurta tepe projesi ile inşallah gidereceğiz. Bu yıl kırkın üzerinde orta ölçekli park yapmışız. Büyük parkların açılışlarını yapıyor duyuruyoruz ama küçük çaplı çok sayıda park yapıyoruz. Bundan sonra da mülkiyet sorunu olmayan ve imarda yeşil alan olan her yeri yapacağız” şeklinde konuştu.