HABER MERKEZİ

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal , tütün satışları ile ilgili kanunun yayınlandığını ifade ederek, 1 Temmuz itibariyle makaron veya yaprak sigara kağıdı satışının yasaklandığını ifade etti

                7247 sayılı “Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” 26 Haziran 2020 tarihli ve 31167 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini dile getiren Köksal, “7061 sayılı Kanunun 62 nci maddesi ile 4733 sayılı Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanunun 6 ncı maddesine dokuzuncu fıkradan sonra gelmek üzere eklenen onuncu fıkrasındaki Ticari amaçla makaron veya yaprak sigara kağıdı içine kıyılmış tütün, parçalanmış tütün, tütün harici herhangi bir madde doldurmak, bu şekilde üretilen ürünleri satışa arz etmek, satmak, bulundurmak veya nakletmek 1 Temmuz itibariyle yasaklanmıştır.

93 üncü maddesiyle 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunun 3 üncü maddesinin yeniden düzenlenen yırminci fıkrası; Ticari amaçla; makaron veya yaprak sigara kâğıdını, içine kıyılmış tütün, parçalanmış tütün ya da tütün harici herhangi bir madde doldurmuş olarak satanlar, satışa arz edenler, bulunduran ve nakledenlere, üç yıldan altı yıla kadar hapis cezası verilir.

Ayrıca, 1 Temumz 2021 tarihinden itibaren de Tarım ve Orman Bakanlığından yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapılması yasaklanmıştır. ”dedi.

Sivas Esob Başkanı Beşir köksal, tüttün ürünleri satan esnafların mağduriyet yaşamaması ve gerekli cezaya maruz kalmaması için yasaklara riayet etmelerini tavsiye etti.