MELTEM DUMAN

Türk Eğitim Sen Sivas Şubesi tarafından geçtiğimiz ay yapılan genel kurul sonrası Şube Başkanı olarak seçilen Yüksel Yiğit basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Programda eğitim çalışanları olarak Sivas’ın Türkiye 6’ncısı olduğunu duyuran Yüksel Yiğit, Üye bazında Türkiye 6’ıncısı, öğretmen sayıları bazında da Türkiye birincisi olduklarını söyledi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Türk-Eğitim Sen Sivas Şube Başkanı Yüksel Yiğit, “Sivas'ta 3 bin 100 sayısının üzerine çıkarak üye sayımızı artırdık. Sivas'ta yaklaşık olarak 695 tane okul, merkezde ise 295 tane okul var ve 10 bin 454 tane öğretmenimiz var. Bu eğitim çalışanlarının içerisinde şuanda 737 üye yaparak Türkiye'de 6'ncı sıraya geldik. Bu 6'ncı sırada bizim üzerimizde büyük şehirler var, öğretmen sayısı baz alındığında ise Türkiye birincisiyiz. Eğitime bakış açımız sadece idareciler, müdür yardımcıları ve öğretmenler olarak değil eğitim çalışanı olarak herkesi bir arada tutuyoruz ve eğitime bir bütün olarak bakıyoruz. Her şeyden önce bize üye olan, bizimle olmak isteyen, yanımızda olan tüm arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Geçmiş dönemde hizmet ve bu artan sayıda emek veren herkese de teşekkür ediyor, hepsinin eline emeğine sağlık diyorum" dedi.