MELTEM DUMAN

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yılmaz Coşkun, 15 Temmuz darbe girişimin Türkiye için bir uyarı olduğunu, cemaatlere ve tarikatlara fırsat verilmediği sürece bu ülkede 15 Temmuz gibi hain darbe girişimlerinin yaşanmasının mümkün olmayacağını söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminde Türk milletinin ülkenin geleceğine kast edenlere karşı dimdik durduğunu hatırlatan Coşkun, “Bu hain darbe girişimi yıllarca bizim çocuklar denilerek devlet kadrolarına yerleştirilmiş bir cemaat tarafından yapılmıştır. Üzerinden 5 yıl geçmesine. rağmen yıllarca bu cemaat ile kol kola yürüyen siyasilerin üzerine gidilmemiş sadece alt kadrolar ile mücadele edilerek siyasi ayağı gizlenmeye çalışılmaktadır” dedi.

Yılmaz, “Kral çıplaktır. Bizler bu yapının nasıl büyüdüğünü nasıl desteklendiğini gayet iyi biliyoruz. Demokrasimizi güçlendirmek adalet sistemimizi tarafsız bir hale getirmek hepimizin görevidir. Bir arada yaşamamızın bir ve beraber olabilmemizin en önemli unsuru laik Cumhuriyetimizdir. Bedel ödedikçe daha çok seviyor ve daha çok anlıyoruz seni atam. Eserini emanet ettiğin bizler ne Fethullahçı çeteye ne de biçim değiştirmiş türevlerine asla geçit vermeyeceğiz. Biz bu duygu ve düşüncelerle 15 temmuz 2016’da demokrasiye ve millete kasteden hain terör örgütünü lanetliyoruz. Demokrasi uğruna can veren 251 Şehidimizi asla unutmayacağımız gibi, FETÖ’nün, bu devletin kılcal damarlarına kadar girmesine göz yumanları da unutmayacağız. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken, gazilerimize sağlıklı günler diliyor. Yüce Türk milletinin demokrasi ve milli birlik gününü kutluyorum” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.