MEHMET TIRPAN

İl Kültür ve Turizm Müdürü Teoman Karaca, Sivas’a gelen turistlerin ilimizde konaklamadığını bu konuda eksiklik olduğunu belirterek, ilimize gelen yerli ve yabancı turistlerin Sivas’ta konaklamasını sağlamak adına çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Genellikle Sivas’a gelen turistlerin konaklamadan Kapadokya Bölgesine gittiğini ifade eden İl Müdürü Karaca, “Turlar turistleri kent meydanında otobüsten indiriyor. Belirli bir saat veriliyor sonra turistler tekrar otobüse bindirilerek Sivas’tan Kapadokya bölgesine götürülüyor. Hal böyle olunca turistlerin ilimize ekonomik anlamda fazla bir katkısı olmuyor. Bu nedenle acentelerle görüşerek yerli ve yabancı turistlerin Sivas’ta daha fazla kalmalarını sağlamak için planlama yapmalarını talep ettik” dedi.

Turizm acentelerinin servisçilik ve bilet satışından kazanç elde ettiğini aktaran Karaca, “Turizm Gelişme ajansı kuruldu. İllerin tanıtımı ile ilgili internet sitesi oluşturuldu. Siteye giren yabancı turistler 8 dilde Türkiye’deki illerin turistik alanlarını görebiliyor. Sivas’ın tanıtımı için de yine aynı şekilde site kuruldu. Her ilin farklı farklı konseptleri var. Bu sistem sayesinde rotalar oluşturuluyor. İl Kültür Müdürlüğü olarak bizlerde Selçuklu rotası çalıştık. Konya, Aksaray, Kayseri, Niğde, Nevşehir, Sivas ve Divriği bu rotanın içerisinde yer aldı. Turizm acentesi ile birlikte oluşturduğumuz rotayı devreye sokacağız. Bu rotayı tercih eden turistler Sivas’ı veya Divriği’yi gezebilecek. Konaklama ve alışveriş fırsatı bulacak. Sivas’a gelen turistlerin sayısı arttıkça esnaflarda bu durumdan ekonomik anlamda olumlu etkilenecek” ifadelerini kullandı.

SİVAS’IN KÜLTÜREL DEĞERLERİ TANITILIYOR

Yurt için de ve yurt dışında çeşitli tanıtımlar yaptıklarını aktaran Karaca, “Sivas’ın kültürel ve tarihi değerlerinin yurt içinde ve yurt dışında her fırsatta tanıtıldığını söyledi.

‘GoSivasTurkey’ üzerinden, ilimizin turizm potansiyelinin dünyaya aktarılması için kapsamlı bir çalışma başlatıldığının altını çizen Karaca, “Tanıtımlar aracılığı ile sadece yaz aylarında yoğun olan turist sayısını 12 aya yaymak istiyoruz. Bu nedenle GoSivasTurkey üzerinden ilimizi ve ülkemizi iyi bir derecede tanıtacağız. İlimizde yer alan ve eşi benzeri bulunmayan tarihi ve kültürel eserleri tanıtacağız” şeklinde sözlerini noktaladı.,