Mehmet TIRPAN

Karayolları 16. Bölge Müdürü Aydoğan Aslan, sorumluluk alanları ile il sınırları içinde tamamlanan, devam eden ve planlanan çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı.

2 bin 444 kilometrelik yol ağında son yıllarda birçok projeyi hayata geçirdiklerini ve 2018 yılı bütçesinin 186 milyon TL olduğunu kaydeden Aydoğan Aslan, “773 kilometre uzunluğunda bölünmüş yol ağımız var. Sivas - Malatya, Zara - Suşehri ve Direkli - Bedirli projelerinde bitümlü sıcak karışım yol yapım çalışmalarımızda devam ediyor” dedi.

16 farklı coğrafi geçiş bölgesine sahip olan Sivas'ta tünel yapımlarının önemli bir gereksinim olduğunu belirten Aydoğan Aslan, “Sivas'ı Karayün, Celalli ve Bolucan üzerinden Divriği ilçesine bağlayacak yeni yol projesiyle mevcut 186 km'lik yol 50 km azalarak 136 km'ye düşecek. Yolun Bolucan ayrımına kadar olan 76 km'lik kısmı yılsonunda tamamlanacak. Toplam uzunluğu 14.4 km olan Suşehri - Zara yolunda Geminbeli tüneli, Sivas - Malatya yolunda Yağdonduran tüneli, Arapgir - Divriği yolunda Sarıçiçek tünelleri yapım çalışmalarının devam ediyor. Yağdonduran ve Geminbeli tünellerinin önümüzdeki yıl içinde hizmete açılacak. Çamlıbel tüneli, Kızıldağ tüneli ve Sivas Kuzey çevre yolu proje çalışmalarımız devam ediyor. Yıldız Dağı - Sıcak Çermik yol yapımı kapsamında kaplıca mevkiinde kavşak yapımı, çevre yolu ile Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nın kesiştiği noktada ise köprülü kavşak çalışmaları başlatıldı. Ayrıca çevre yolu Numune Hastanesi kavşağında da alternatif proje çalışmalarımız devam ediyor. Kuzey ve güney çevre yolları gelecek yıl yüksek standartlarla tamamlanacak. 16 ilçemizden 12 tanesine bölünmüş yollarla ulaşabiliyoruz. Divriği ilçesine Arapgir - Divriği, Kangal - Divriği ve Sivas - Divriği olmak üzere aynı anda 3 ayrı yerden yol yapılıyor. Her birinin yaklaşık olarak 150 Milyon TL'lik maliyeti var. Doğanşar - Hafik yolu yapımı devam ediyor. Altınyayla - Şarkışla yolu yapım çalışmaları ve Altınyayla - Kangal proje çalışmaları da devam ediyor” ifadelerine yer verdi.