MEHMET TIRPAN

İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, basın mensupları ile Öğretmenevinde bir araya gelerek ilimizde yürütülecek olan eğitimle alakalı çalışmalar hakkında kısa bilgiler verdi.

Yüzyüze eğitimin kentte devam etmesi için tüm tedbirlerin alındığını vurgulayan İl Müdürü Aslan, Milli Eğitim Bakanlığının talimatları doğrultusunda okullarda gerekli tüm önlemlerin alındığını ve sık sık okullara habersiz giderek incelemelerde bulunduklarını söyledi.

‘Okulların güvenli, öğrenciler güvende’ sloganı ile bu süreci oldukça titiz yöneteceklerinin altını çizen İl Milli Eğitim Müdürü Aslan, “Sivas’ımızda 115 Bin 293 öğrencimiz var. Bunun içinde açık öğretimi, yaygın eğitimi diğerlerini de katarsak 135 Bine kadar çıkıyor. Şuanda faal olarak 652 kurumumuzda 9 Bin 454 öğretmenle eğitim-öğretimi devam ettiriyoruz. Tabi ki bir süreç yaşıyoruz bunun herkes farkında, biz Bakanlığımızın talimatlarıyla tüm tedbirlerimizi aldık salgın noktasında. Zaman zaman bu konular farklı düşünülebilir, farklı görülebilir, farklı telakkiye edilebilir bu konularda Sağlık Bakanlığımızın ön gördüğü tüm kural ve kaidelere harfiyen uymaya çalışıyoruz. Okullarımız güvenli öğrencilerimiz güvende. Gerçeği de bu. İlimizdeki her okulumuza habersiz gidiyoruz denetim yapıyoruz. Tüm ekibimizle birlikte sahadayız. Okullarımızda dezenfektan malzemelerimiz var. İnsanın olduğu her yerde zaman zaman aksaklıklar olur. Bu tür durumlarla karşılaşıldığında hemen müdahale etmeye çalışıyoruz. İyi niyet ve samimiyetimiz açık. Bizim eğitim -öğretimi yüz yüze devam ettirebilmek, eğitim-öğretimde arzu edilen sağlıklı süreci yaşayabilmek noktasında özellikle bizlere destek olmanızı istirham ediyorum. Bizim kusurlarımızı eksikliklerimizi bize bildirmenizden biz memnun oluruz. Ama birlikte güzel şeyler yapabilmek adına sizlerin de desteğini bekliyorum. Biz birbirimizden bir şey saklamayacağız” şeklinde konuştu.