YÜKSEL MENEKŞE

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Mehmetçiğin Suriye’de başlattığı ‘Zeytin Dalı’ operasyonunun gerekliliğini vurgulayan bir açıklama yaparak ‘’Rabbim Mehmetçiklerimizi muzaffer eylesin’’ dedi. Açıklamasına, Bitlis’te çığ düşmesi sonucu şehit olan askerleri anarak başlayan Hızal, Türkiye’ye Suriye üzerinden oynanan oyunlara dikkat çekti. Hızal, ‘’Türkiye Cumhuriyeti devletimizi bölmek ve parçalamak isteyen ABD ve işbirlikçileri sınırımızda PKK, PYD, KCK; DEAŞ ve buna benzer örgütlerle devlet terörü yaratarak sinsi planlarını yapmak için her türlü alçaklığı ve kalleşliği yapmaktadırlar. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimiz, yapmış oldukları planı görmüş ve planlarını altüst etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızı ve hükümetimizi destekliyoruz.

Bizler vatanımızın bölünmez bütünlüğü için şahadet şerbeti içen ve uzuvlarımızı kaybeden aileler olarak Afrin ve diğer bölgelerde yapılacak operasyonları sonuna kadar Mehmetçiğimize dualarımızla destekliyoruz. Türkiye tarihindeki zor günlerinde olduğu gibi, bugün de Tek Devlet, Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan olarak bu hainlere karşı mücadelemiz devam edecektir.

ABD’nin teröristler ordusuna karşı başlatılan, Mehmetçiğimizin Afrin operasyonundan dolayı sosyal medyada halkımızı sokağa çağırma çabası içerisinde olan HDP’lilerin ve marjinal grupların olduğunu biliyoruz. Kobani olaylarını bahane ederek 6-7 Ekimde halkı sokağa çağıran zihniyet tekrar iş başındadır.

15 Temmuz darbe girişiminde milletimiz HDP’nin çirkin yüzünü, kimin maşalığını, piyonluğunu yaptığını net bir şekilde görmüştür. HDP bu çirkin tutumu ile asla ve asla onurlu ve şerefli Kürt halkının temsilcisi değildir ve olamaz.

Bütün Türkiye’de olduğu gibi Müslüman ülkeler de şanlı ordumuza dua etmektedir. Bu Mehmetçiklerimizin gücünü milletten alan, halkımızın dualarıyla başarıdan başarıya koşacak mukaddes bir ordudur. Rabbim Mehmetçiklerimizi muzaffer eylesin. Amin’’ dedi.