Vali Salih Ayhan, Laboratuvar konusuna verdikleri önem nedeniyle ilgili kurum temsilcilerine teşekkür ederek” Birlikte koordinasyon içinde güzel bir hizmeti vatandaşlarımıza sunacağız. Çalışacağız ve başka illere de örnek bir model geliştireceğiz” dedi.

HABER MERKEZİ

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Laboratuvarlar Arası İşbirliği ile İllerdeki Tasarruf’ konulu sunum yapıldı. Sunumda il genelinde farklı kamu kurumları tarafından numuneler alınarak analizler yapılmasını sağlayan laboratuvarların ortak hizmet vereceği vurgulandı.

Sivas Valiliği Ahmet Muammer Bey Toplantı Salonu'nda yapılan toplantının ardından açıklamada bulunan Sivas Valisi Salih Ayhan, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, DSİ 19. Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi bünyesinde ki laboratuvarların daha etkin, sistematik ve entegre şekilde hizmet vermek için toplantı icra ettiklerini söyledi.

Her kurumun donanımıyla harikulade imkânlara sahip olduğunu söyleyen Vali Ayhan, "Görev çeşitlenmesi farklı olduğu için belirli imkânlar kullanması noktasında basit, hukuki, bürokratik usuller var. Şimdi bizde bu konuda arkadaşlarımızla bir araya geldik. İlimizdeki yönetim ve anlayış bütünlüğünü, harcanan zamanı dikkate alarak, parasal maliyetleri de göz önünde bulundurarak laboratuvarlarımızı çok daha etkin, verimli ve birbirlerine destek olacak şekilde kullanacağız." dedi.

Konuyla ilgili hazırlık çalışmalarının devam ettiğini ve eksik olan cihazların da İl Özel İdaresi kaynaklarıyla temin edileceğini dile getiren Vali Ayhan, "Sivas'ta 4 farklı laboratuvar mevcut. İşleyiş sistemi itibari ile tek bir laboratuvar varmış gibi bir hizmet sunacağız. Bazı numuneler farklı illere gönderiliyor. Hem gidiş ve gelişteki zaman kaybı hem de maliyetler göz önünde bulundurulduğunda 1 yıl içerisindeki il dışına gönderdiğimiz analizlerin toplam maliyeti ile en az 1 laboratuvar daha kurulabilir. Dolayısı ile biz bu sistem ve ünite birliğini, hızlı ve pratik bir şekilde yapacağız." şeklinde konuştu.

Laboratuvar konusuna verdikleri önem nedeniyle ilgili kurum temsilcilerine teşekkür eden Vali Ayhan, "Birlikte koordinasyon içinde güzel bir hizmeti vatandaşlarımıza sunacağız. Çalışacağız ve başka illere de örnek bir model geliştireceğiz. Ankara'nın da güçlü desteğini alarak Sivas'ta vatandaşlarımızın bu konudaki mağduriyetini gidermiş olacağız. Hayırlı uğurlu olsun'' ifadelerine yer verdi.