SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas’ın turizm alanında en özel çalışmalarından biri olan Hamidiye Kültür Parkı için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Tarihi aygır depolarının bulunduğu alan günümüzde Sivas Valiliği ve İl Özel İdaresi marifeti ile yepyeni bir yüze kavuşacak.

Vali Salih Ayhan’ın Sivas’ın dünü, bugünü ve yarını olarak nitelendirdiği projede 11 adet tescilli yapıya savaş atları müzesi, Abdülhamit Han Anı evi, Sivas hediyelik eşya satış alanı, Hara kafe, Kitap kafe gibi fonksiyonlar kazandırılacak. Alanda Aynı zamanda tescilli yapıların yanı sıra ek yapılarla birlikte organik Pazar alanı, Çadır restoran, Kır kahvesi, Egzotik park, Atlı spor müsabaka alanı, macera parkı gibi çeşitli fonksiyonlarda kazandırılacak.

Hızlı trenin Sivas’a gelmesi ile birlikte Ankara ile olan mesafe zaman sorununda ortadan kalkmasının ardından Sivas’a gelecek ziyaretçi sayısının da daha da artması bekleniyor. Tüm bunlarla birlikte alanda çalışmalar dikkatli ve hızlı bir şekilde ilerlerken, Hamidiye Kültür Parkı Eylül 2021’de kapılarını ziyaretçilerine açmaya hazırlanıyor.