YÜKSEL MENEKŞE

Sivas Lojistik Merkezi yaklaşık 2 ay sonra ihaleye çıkarak yapımına başlanacak. Uzun süredir gündemde olan ancak gecikmesi ile eleştirilere neden olan Lojistik Merkezin Nisan veya Mayıs ayında yapım ihalesinin gerçekleştirileceği belirtildi. TCDD 4. Bölge Müdürlüğü Çalışma ve Projeler konulu toplantıya katılan Vali Davut Gül, Lojistik merkezin Sivas’a katkılarından söz etti.

TCDD Sivas 4. Bölge Müdürü Mustafa Korucu Sivas Lojistik merkezi hakkında yapılan çalışmalarda gelinen noktayı aktararak, ‘’Yapıma dönük tüm çalışmalar tamamlandı. Nisan veya Mayıs ayında ihale ilanına çıkacak. Sivas’ımız için 150 milyon civarında bir proje. 519 bin dönümlük alanda yapılacak proje. Sivas için önem arz eden bir proje. Projedeki önemli bir detay da şu; OSB merkezindeki fabrikalarımızın hepsi kılçık hak ile yük merkezine bağlanıyor. Yani fabrikadan üretilen tüm ürünler direk olarak lojistik merkezimize ulaşacak. Bu Türkiye’de uygulanan ilk proje’’ dedi.

Vali Davut Gül ise yaptığı açıklamada, ‘’Lojistik merkez Sivas’ın uzun zamandır gündeminde olan bir yatırım. En geç 50-60 gün içerisinde ihaleye çıkabilecek bir konuma geldi. Lojistik merkezimiz ikinci Organize Sanayi Bölgemizin yanında ve 2. OSB’nin her parseline demiryolu hattı döşenmiş bir bölge olacak. Orada üretilenler Lojistik merkezine, Lojistik merkez de organize sanayine güç katacak’’ dedi.