SEYİT ÖMER YILDIZ

İnsan sağlığı açısından oldukça önemli faydaları bulunan yiyeceklerden biri olan keçiboynuzu farklı şekillerde tükettiğimizde birçok sağlık sorununun önüne geçiyor.

Özellikle vücut direncimizi arttırmaya en çok ihtiyacımız olan bu dönemlerde keçiboynuzu tüketmek önem arz ederken diğer taraftan ise tansiyon, bronşit, kalp damar tıkanıklığı, astım gibi rahatsızlıklar da ciddi katkıları olan bir besin olarak karşımıza çıkıyor.

Aktarlarda ya da meyve sebze tezgahlarında sıkça gördüğümüz keçiboynuzunu birçok kişi kokusunu beğenmediği için tercih etmesede, en azından pekmez ya da toz şeklinde alarak tüketmeye özen göstermeliyiz.

Korona virüste iyice artışların yaşadığı şu günlerce keçiboynuzu akciğerleride temizleyerek akciğer kanserine de yakalanma riskini azalttığı biliniyor. Keçiboynuzu vücuda bolca protein, fosfor, magnezyum, çinko gibi mineraller sağladığı gibi A, B, D ve E vitaminlerinin girmesine etki ediyor. Ve vücut fonksiyonların sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlayan antioksidanları keçiboynuzu yüksek miktarda içermektedir.