MELTEM DUMAN

Ete, çorbaya ve birçok yemeğe konulan baharatlar fahiş şekilde zamlandı.

Stok yetersizliği enflasyon gibi sebeplerden baharat ürünlerine yüzde 20 zam yapıldı. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Baharatçı Hayrettin Bozdağ, Son zamanlarda ard arda gelen zamların bir kısmını sineye çektiklerini ancak son zamlarla birlikte baharat çeşitlerine artık mecburen yüzde 20 zam yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Sattıkları ürünlere zam yapmak istemediklerini ama zorunlu kaldıklarının altını çizen Bozdağ, “Baharat türlerimize yüzde 20’lik zam yaptık. Et denilince akla gelen karabiber 120 TL’ oldu. Yine pul biber çeşidi olan zehir zemberek 160 TL’ye çıktı.  Kuru nane 25 TL’den 50 TL’ye çıktı. Kimyon 50 TL’den 70 TL’ye çıktı. Müşteriler zam da olsa mecbur alıyor. İster yemek isterse sucuk yapılsın baharat ürünleri etle birlikte kaçınılmaz olarak kullanılıyor. Ancak eskiden 1 kilo aldıkları baharatı şimdilerde 300 gram olarak alıyorlar” dedi.

“SAHTE ÜRÜNLERE DİKKAT!”

Baharat fiyatlarının yükselmesi ile birlikte sahteciliğin de cazip hale getirdiğine dikkat çeken Bozdağ, vatandaşların çok düşük fiyatlarla satışa sunulan baharat ürünlerinden şüphe duyması ve güvendikleri noktalardan alışveriş yapması gerektiğini belirtti.

Sahte ürünlerin insan sağlığına zararlı olduğunu aktaran Bozdağ, “Güvenilir baharatçı yoksa baharatların mümkün olduğu kadar öğütülmemiş halde alınması ve el değirmenlerinde öğütülmesini tavsiye ediyoruz. Sizin aracılığınızla buradan vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum, güvenmedikleri markalardan sırf ucuz diye baharat alarak sağlıklarını tehlikeye atmasınlar” ifadelerini kullandı.