Hüsne AKKAYA

 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Cuma hutbesinin bu haftaki konusu "Tükenmeyen hüznümüz Kudüs ve Mescid-i Aksa" oldu. "İlk kıblegâhımız Mescid-i Aksâ yaralıdır. Kudüs, bugün her türlü tecavüze maruz kalarak barışın kenti olmaktan çoktan çıkmıştır" ifadelerine yer verilen hutbede tüm Müslümanların bu zülme karşı birliğe, beraberliğe daha fazla önem vermesi gerektiğinden bahsedildi.

Diğer yandan SİVAS'ta bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İsrail'in Filistin ve Mescid-i Aksa'ya müdahalesine basın açıklamasıyla tepki gösterdi. 
Türkiye Gençlik Vakfı (TUGVA) ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve üyeleri son günlerde İsrail'in, Filistin halkı ve Mescid-i Aksa'ya müdahalesine basın açıklaması yaparak tepki gösterdi. Kale Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından toplanan yaklaşık 150 kişilik grup 'Siyonist İsrail hesap verecek', 'Sivas'tan Hamas'a direnişe bin selam', 'Mescid-i Aksa onurumuzdur' sloganları attı. Grup adına konuşan TÜGVA İl Temsilcisi Erhak Çınar, Mescid-i Aksa'nın müslümanlar için büyük değer taşıdığını belirterek, "Yarım asırdır işgal altında bulunan Kudüs'te İsrail, bu sefer gözlerini tekrar Mescid-i Aksa'ya dikti. Acımasızca canlarına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmayıp, alınların secdeye varmasına da engel olmaktalar. Müslüman Müslüman'ın kardeşidir. Kardeşlerimize ve İslam'a, yapılan zulme hep birlikte karşı çıkmak bizim görevimizdir. Allah'ın izniyle bütün bu zulümler bitecektir. İşgalci İsrail bir gün perişan olacaktır" dedi.