MELTEM DUMAN

Firmalarla rekabet edemeyecek hale gelen tuhafiyecilik sektörünün işleri çark etti. Kapatılma ile işleri tamamen duran tuhafiyeciler, normalleşmenin gelmesinin işlerine olumlu etkilerinin olmadığını söylediler.

2005 yıldan beri tuhafiyecilik işletmeciliğini yaptığını belirten Cinni, Yerli halkın alım gücünün yapılan zamlarla azaldığını, iç piyasada olan müşterilerin fiyat pahalılığı yüzünden pazarlık yaptığını ve zorunlu olmadıkça almadıklarını da ifade etti.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan İsmail Cinni, “Pandemi işlerimizi olumsuz etkiledi. Kapatma yüzde 100 olumsuz etki yaptı. Kredi çektik. Borcu borçla kapatarak ayakta kalmaya çalıştık. Ev, araba satmak zorunda kaldık. Yerli müşterilerimiz maliyetin yüksek olmasından dolayı hoş değiller. Alım güçleri iyice azaldı. Cepten yediğimiz için birikimimiz kalmadı. Mağduruz. Gurbetçilerin gelmesi işlerimizi hafif olumlu etkilese de eskisi gibi canlı değiller. Tekstil fabrikalarının artması, büyük mağazaların olması işlerimizi olumsuz etkiliyor. Büyük mağazalarla küçük esnaf rekabet edebilecek güçte değil. Maalesef bu konuda esnaf odalarına bize sahip çıkmalarını rica ediyoruz “şeklinde konuştu.

Son olarak Cinni, esnaf odalarının dürüst bir yöneticilik yapmalarını, esnafın dertlerini dile getirerek çözüm odaklı sonuçlar sunmalarını beklediklerini vurgulayarak sözlerini  sonlandırdı.