HABER MERKEZİ

Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Abdullah Peker, TÜDEMSAŞ,TÜLOMSAŞ ve TÜVASAŞ'ın Birleştirilesinin üç kurumunda küçültülerek kapatılması anlamına geldiğini söyledi.

TÜDEMSAŞ’ın Sivas’ın değeri olduğunu aktaran Peker, “2019 da olduğu gibi 2020 yılı  bütçe ödeneğinin azaltılması  gerçek niyetlerinin ne olduğunu ortaya koymaktadır. TÜDEMSAŞ varsa Sivas var olacaktır. TÜLOMSAŞ varsa Eskişehir var olacaktır. TÜVASAŞ varsa adapazarı var olacaktır” dedi.

Birleştirmenin küçültülme ve kapatılma anlamına geldiğini savunan Peker, “Birleştirilmeden vaz geçilmesi, Kamu İktisadi Kuruluşların etkin ve verimliliğine yansıyacak. TCDD’nin serbestleştirme çalışmaları 2020’ye kadar planlanan sürenin uzaltarak 2023 yılı hedefine ertelenmesi, Yurtdışında özellikle Avrupa’dan getirilecek vagonların buraya yönlendirilmesi, Vagon Fabrikaların kalkınmasını sağlayacaktır.2020 Cumhurbaşkanlığı yıllık programlanmasında üç kurumun ( TÜDEMSAŞ, TÜVASAŞ, TÜLOMSAŞ) tek çatı altında birleştirilmesi yatırımları kısıtlama ve işlerin yavaşlanması gibi sorunlar çıkmasına neden olabilir.  Ödenek artırıldığında  bu kurumların iş yapabilirliği daha da artacaktır. Kamu İktisadi Kuruluşlara bağlı şirketlerde  Üretimini artırılarak Milli ekonomimize katkı sağlayacak düzeye getirilmesi gerekmektedir. Birleştirilme Projesi Tüdemsaş’ın Tamamen Bitirilmesi anlamına geleceği konusunda Sendikamızın endişeleri vardır.  Tek Çatı altında toplanma tarihi 2020, bu Tarihin 2023 uzatılması konusunda önümüzdeki hafta Ankara’da çalışma başlatacağımızı tüm çalışanlarımıza bildiriyorum. TÜDEMSAŞ şu anda mahalli ve ülke piyasasına 10 milyon tl sıcak para akıtmaktadır Birleştirme projesi gerçekleştiğinde bizim görüşümüz bu miktarın yüzde 10 bile olmayacağıdır. Bu Sivas’a yapılan en büyük kötülük olacaktır diye düşünüyoruz. Türkiye Vagon Sanayii A.Ş, Türkiye lokomotif sanayii A.Ş ve Türkiyede Demiryolu Makinaları Sanayii A.Ş Müdürlüklerinin tek çatı altında birleştirilme Projesinden derhal vaz geçilmesi kurumların ve bulunduğu illerin lehine olacaktır. dedi.Buradan Sivas Milletvekillerine çağrıda bulunuyorum” ifadelerini kullandı.