SÜMEYRA DENİZ

TÜDEMSAŞ’ın kapanması konusunun gündemde olması üzerine açıklama yapan Ulaştırma Ve Demiryolu Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Abdullah Peker kurumun her yıl geriye götürülerek kapatılmaya zemin hazırlandığı konusuna dikkat çekti. Peker, “Geçtiğimiz günler içerisinde TÜDEMSAŞ’ın kapatılması için dosya hazırlanarak çok önemli bir kamu makamına iletildiği noktasında duyum almış bulunmaktayız. Bu durum bizi derinden üzdü. Eskişehir’deki TÜLOMSAŞ Adapazarı’ndaki TÜVASAŞ Geliştirilerek TÜDEMSAŞ’I yok sayan zihniyet Sivas’a En Büyük kötülüğü yapmıştır ve yapmaya devam etmektedir” şeklinde konuştu.

 TÜDEMSAŞ gibi köklü kurumları daha da güçlendirerek ülke ekonomisine yüksek oranda katkı vermesini sağlamak gerektiğini kaydeden Peker, “TCDD Genel Müdürlüğü uzun yıllardır bu kuruma şaşı bakmaktadır.  Diğer iki Bağlı ortaklığı desteklediği şekilde TÜDEMŞAŞ’I desteklemediği herkes tarafından bilinmektedir. Millî Vagon imalini verirken sevindik ve dedik ki yerli otomobilin birçok parçasını da yapabiliriz ve gerçek tende yapacak konumdayız” dedi.

TÜDEMSAŞ’ın milli vagon üretimi ve çeşitli tipte vagon imal ve tamiratı yaptığını ifade eden Peker, “Sivaslı Siyasiler, bürokratlar ve STK’lar Gelin el ele verip TÜDEMSAŞ’ı desteleyerek daha da üst noktalara getirelim. Sivas piyasasına şu an yaklaşık olarak 11 milyon TL sıcak para akıtmaktadır bu para yüzlerce esnafımızın binlerce insanımızın geçimini sağlamaktadır kısacası TÜDEMSAŞ varsa Sivas var olacaktır, yoksa yok olacaktır” ifadelerini kullandı.

TÜDEMSAŞ’ın şu an da 870 civarında işçiye ve 335 memura ve 500 civarında Taşeron çalışanına iş imkânı sağladığını belirten Peker, “TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğü iş bilgisine sahip, Deneyimli, yıllardır kurum içinde çeşitli görevlerde bulunmuş Personellerimiz tarafından idare edilmektedir. İşçisi, memuru, Teknik personeli ve İdarecileriyle Fırsat verildiği takdirde Alanında Avrupa’nın sayılı kurumları arasında yer alacaktır bundan kimsenin hiç bir şüphesi olmasın. Bu konuda Başta Sivas Milletvekilleri, STK’lar ve Bakanımızdan destek bekliyoruz” dedi.