HABER MERKEZİ

Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Hak Sendikası Genel Başkanı Apdullah Peker, Siva'ın en önemli istihdam alanlarında en önde gelen TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğünün geçtiğimiz yıllarda kapatılan ve atıl duruma getirilen Sivas Demir Çelik (SİDEMİR) gibi olacağı endişesini taşıdıklarını söyledi.

Defalarca Kurumla ilgilenilmesini ve iş alanlarının genişletilmesi noktasında siyasi ve bürokratlara çağrı yaptığını ifade eden Peker, “ TÜDEMSAŞ’la ilgili her hangi bir çalışma yapılmadığını görmekteyiz. Sivasın adeta can damarı olan bu güzide  kuruluşun tekrar ayağa kalkması için STK’lar siyasi partiler ve tüm Sivaslılar olarak elimizi taşın altına  koymamız gerekmektedir. Kimse trübünlere oynamasın icraat bekliyoruz beyler icraat” dedi.

Sivaslı vekillerin TÜDEMSAŞ’la ilgilenmesini isteyen Peker, “Son günlerde TÜDEMSAŞ ile ilgili hoş olmayan dedikodular yapılıyor. Kurumu itibarsızlaştırma  çalışması içinde olanlara diyorum ki şahsi hesaplarınıza TÜDEMSAŞ'ı alet edemezsiniz. Kurum Yöneticilerinin bir suçu yada hatası varsa  İlgili kuruluşlarımız adli ve idari soruşturmayı yapar ve gereken cezayı verir. Biz TÜDEMSAŞ'ın ürettiği vagonlar ile gündemde olmasını arzu ediyoruz. Üretim ve istihdam olarak 1980’li yılların çok  gerisinde bulunan Kuruluş'un eski konumuna gelmesi için yatırım ödeneğinin artırılması iç ve dış piyasadan iş temin edilmesi gerekmektedir. TÜDEMSAŞ Gerek Yönetim olarak gerekse hem idari hemde teknik personel açısından donanımlı bir kuruluştur. İmkan verilirse Tank'ta yaparız Top''ta yaparız otomobilde yaparız. Ülke piyasasına ve Sivas piyasasına yaptığı katma değer kimse tarafından inkar edilemez. Ortalama aylık 10 milyon TL’ye yakın sıcak para akıtmaktadır. Bu akıtılan paranın kesildiğini düşünürsek esnafımız  daha da kötü duruma düşecektir. TÜDEMSAŞ'ı kimse Sivas Demir Çelik yapamaz” ifadelerini kullandı.