YÜKSEL MENEKŞE

Türkiye’nin en köklü spor kuruluşu olan Türkiye Spor Yazarları Derneği, ülke genelindeki 7’inci şubesini Sivas’ta faaliyete geçirdi. Derneğin ilk genel kurulu ise dün gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Basın İlan Kurumu Sivas Müdürü Sabri Karakaya’nın yaptığı kurul, Kemal Çağlayan başkanlığındaki tek liste ile yapıldı. Çağlayan TSYD’nin Sivas şubesinin kurulmasının önemine değindi ve dernek genel merkezinde Sivas’ın ayrı bir yeri olduğunu söyleyerek hedefleri hakkında bilgi verdi. Çağlayan, ‘’TSYD Genel Merkezinde Sivas’ın çok büyük özelliği, ayrıcalığı var. Bu ayrıcalığı bir çıta daha yükseltmek için göreve talip olduk. Biz görev meraklısı değiliz. Arkadaşlarımızla birlikte bir yola çıktık. Amacımız Sivas’taki spor yazarlarının Türkiye genelinde söz sahibi ve etkili olması. Sivas şubenin açılmasının en önemli nedenlerinden birisi budur. Sadece spor yazarları olarak düşünmüyoruz, tüm meslektaşlarımızın birlikte hareket etmesi için bir kapı açtık, bu kapıdan herkes içeri girebilir. Kapımız kimseye kapalı değil, bu meslekle uğraşan herkes üyemiz olabilir.

İlk kongremizi yapıyoruz ve bunun heyecanını yaşıyoruz. Zorlu süreçlerden geçerek, Sivas adına Sivaslılar adına şubemizi şehrimize kazandırdık. Bundan sonraki süreçte derneğimizin daha etkili, daha yetkili olması için mücadele edeceğiz. Yapacağımız etkinliklerle Sivas’ın adını çok başarılı bir şekilde duyurmayı hedefliyoruz. Genel kurulumuzun Sivas’a hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

Yönetim kurulu ise şu şekilde belirlendi; Başkan Kemal Çağlayan, üyeler; Abdullah Yiğit, Halife Yalçınkaya, Mustafa Ateş, Ali Yavuz, Uğur Yiğit ve Meltem Kulaksız yer aldı.