YÜKSEL MENEKŞE

TSO’nun 8’inci komitesine yapılan itirazlar sonrası ertelenen başkanlık seçimi dün gerçekleştirildi. Osman Yıldırım ve ekibinin istifa sonrası Mustafa Eken’in başkanlığındaki tek liste ile gidilen seçim sonucunda Eken, 17 yıldır TSO Başkanlık görevini sürdüren Osman Yıldırım’dan görevi devralmış oldu.

Eken seçimle ve Yıldırım’ın istifa atağıyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘’

Ticaret ve Sanayi Odamızda bugün önemli bir seçim yaşanmıştır. Meclis Üyelerimiz Meclis Başkanı ve Divanı ile Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyelerini seçmek üzere sandık başına giderek, oy kullanmıştır.

Eski TSO Başkanı Osman Yıldırım ve diğer Meclis Üyesi arkadaşlarımız istifa ederek, seçimlere katılmamışlardır. Tek liste halinde girdiğimiz bu seçimlerde 38 oyun tamamını alarak Meclis ve Yönetim Kurulumuz belirlenmiştir. Bu sonuçlara göre;

Öncelikle bu sonuçların meclis üyelerimize, Odamıza ve iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum. Desteklerini esirgemeyen tüm üyelerimize de teşekkür ediyorum.

Seçimler bir bayrak yarışıdır. Mensuplarımızın teveccühü ile bu bayrağı yeni dönemde daha yükseğe taşımak için çalışacağımızı herkesin bilmesini istiyorum.

Bizler ayrım yapmadan, tüm tüccar, sanayici ve işadamlarımızı ve Odamızı en iyi şekilde temsil edeceğiz. Sivas’ımızın lokomotifi ve en büyük sivil toplum örgütü olarak, yeni heyecan ve tecrübelerimizle hizmet için çalışacağız. Türkiye’nin olduğu gibi Sivas’ın da var olan 2023 hedeflerine ulaşması için çaba sarf edeceğiz.

Kapımız sonuna kadar açık olacak, katılımcı ve ortak akılı Odamıza hakim kılacağız. Bütün sektörlerimiz ile toplantılar yaparak, sorunları yeniden tespit edeceğiz. Siyasilerimizle, bürokrasimizle ve sivil toplum örgütlerimiz ile iyi ilişkiler içerisinde olacağız’’ dedi.

‘FETÖ İDDİALARI ÇAMURDUR’

Eken kendilerine yönelik FETÖ iddialarının ‘Çamur at izi kalsın’ mantığı taşıdığını söyleyerek, ‘’Sabah saatlerinde 31 Meclis üyesi ile istifalarını açıklayan eski TSO Başkanımız Osman Yıldırım’ın iddialarını kabul etmiyoruz. Meclis üyelerimiz emir almadan, özgür iradesiyle kime oy vereceğini iyi bilmektedir. Kendi safını belirleyememiş olanların, işadamları üzerinde kurgulamaya çalıştıkları FETO iddiaları tamamen asılsızdır. Çamur at izi kalsın mantığı sandığa yansımamıştır. Kimsenin küsmeye, sandıktan kaçmaya da hakkı yoktur. Sonucu belli olan bir seçimden iftiralar atarak kaçmak, kimseye yakışmamıştır. Bizler üyelerimizin desteğiyle seçimlerimizi kazandık. İftiralarla, dedikodularla uğraşmayacağız. İşimize bakacağız. Amacımız Sivas’a ve Ticaret ve Sanayi Odamıza hizmet etmektir. Bu noktada, bütün meclis üyesi olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Meclisimiz ve Sivas’ımız için hayırlı olsun’’ dedi.

 

 

 

Mustafa Eken’in başkanlığındaki yönetim; Yüksel Aksoy, Cengiz Akpolat, Savaş Kangal, İdris Ocak, Babür Sardaş, İsmet Ülker, Güngör Güler, Ümit Yerlikaya, Basri Çoban ve Burak Yaray’dan oluştu. Yedek Üyeler ise; Şener İpek, Murat Şen, Harun Uluocak, Mustafa Yıldız, Abdullah Tokuş, Muhammet Şimşek, Mustafa Çopur, Emre Torun, Yasin Doğan ve Hasan Tuztaş isimlerinden oluştu.