HABER MERKEZİ

Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) 2021 yılı ilk toplantısı olan Ocak ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Çetin Yıldırım başkanlığında gerçekleştirildi. Aralık ayı karar özetlerini okunmasının ardından mizan ve masraf listeleri görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.

Yılın ilk meclis toplantısının hayırlı olmasını temenni eden STSO Başkanı Mustafa Eken, “2021 yılında birlik ve beraberlikle güzel hizmetler sunmayı Rabbim bizlere nasip etsin” diyerek Aralık ayı faaliyetleri ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Salgın sürecinde başta hizmet sektörü olmak üzere bir çok sektörün çok ciddi etkilendiğini ifade eden Başkan Eken, “STSO olarak bu durumdan etkilenen kiracılarımızla ilgili neler yapabiliriz diye görüşmeler yaptık. Üyelerimizin sorun ve sıkıntılarını her mecliste dile getirirken, kira desteği talep ederken STSO olarak bizim de örnek olacak bir uygulama yapmamız gerekiyordu. Bunun sonucunda da 2021 yılında STSO kiracılarından 6 ay kira almayacağız” dedi.

TSO tarafından başlatılan ‘Alışverişini Yerel İşletmelerden Yap, Yerel İşletmene Sahip Çık’ kampanyasının ciddi farkındalık oluşturduğuna da değinen Başkan Eken, şunları kaydetti; “Kampanyayı 4 Eylül Sanayi Sitesinden başlattık. Bizzat bende üyelerimizi ziyaret ettim ve broşürlerimizi verdik. Oda personelimiz şehrin her noktasına dağıtım yapıldı. İlçelerimize de bu broşürlerimizden gönderdik. 100 Billboard ve raket ile 5 bin noktaya broşürlerimiz asıldı” ifadelerini kullandı.