MEHMET TIRPAN
AK Parti Gemerek İl Genel Meclis Üyesi Dadaloğlu Karakoyun, Gemerek Organize Sanayinin kurucu kurumlarının İl Özel İdaresi, Gemerek Belediyesi ve Sivas Ticaret Odası olduğunu belirterek, “Kurucu kurumların katılım payını ödemesi oldukça önemli. 13 yıllık bir süre zarfında İl Özel İdaresi’nin üzerine düşen görevi yerine getirdiğine şahit oldum. Ancak Ticaret ve Sanayi Odası Gemerek OSB’ye hiç sahip çıkmadı. Katılım paylarının ödenmesi demek oradaki faaliyetlerin yürümesi demek” dedi.
Bugüne kadar Ticaret ve Sanayi Odasının katılım payı ödemediğine dikkat çeken Karakoyun, “Katılım payını ödememek buradaki organize Sanayiye ‘Ben sahip çıkmıyorum. Ne kadar kurucu ortağı olursam oluyum sorumluluğu yerine getirmiyorum’ demektir. Bu şekildeki bir bakış açısı oradaki işlerin yürümesine maalesef engel oluyor. Bu mecliste sizlerin aracılığı ile Sivas Ticaret Odasının görevini yerine getirmesini istiyorum. Orada alt yapısı da dahil olmak üzere milyonlarca yatırım var. Emeği geçen insanlar ve devletimizin harcadığı paralar var. Bu yatırımın boşa gitmemesi açısından biran evvel sorumluluğu olanların ellerini taşın altına koymalarını istiyorum” ifadelerini kullandı.
VALİ AYHAN, BÖLGEDE İNCELEMEDE BULUNMUŞTU
Gemerek Kaymakamı Cengiz Nayman ve beraberindeki iş adamları ile bölgede 29 Nisan 2019 günü incelemelerde bulunan Sivas Valisi Salih Gemerek OSB’nin, bulunduğu konum itibariyle şanslı olduğunu, Kayseri’ye yakın bir bölge olduğunu söylemişti. Bölgedeki 46 parsele oldukça fazla talep olduğunu vurgulayan Ayhan, “İnşallah 1 ay içerisinde yolumuzu bitirdiğimiz anda, elektrikteki sorunumuzu çözdüğümüz takdirde burada fabrikalar kurulacak. Buradan çok ümit varız, beklentimiz çok yüksek. Gemerek halkının heyecanı ve birlikteliği oluşmuş vaziyette. İlerleyen günlerde Gemerek’te artık sanayinin, üretimin olduğunu göstereceğiz. Bu yaz burada fabrika inşaatları görmüş olacağız. Burada yatırım yapmak için bütün şartlar olgunlaşmış vaziyette. Biz de idareci olarak elimizden geleni yaparak bu bölgeye desteğimizi güçlü bir şekilde devam ettireceğiz. İnşallah ilerleyen dönemde Gemerek adını üretimle, sanayiyle, istihdamla, işsizliğin en az olduğu ilçe olarak, ilimize de ciddi bir katkı sağlayarak göstermiş olacak. Özellikle Kayseri’deki yatırımcılarımızın Gemerek’e getirilip OSB’nin gezdirilmesi, anlatılması, cazip hale getirildiğinin gösterilmesi, teşvik edilmesi gibi çok güzel çalışmalar da yapıldı. İlçe Kaymakamı Cengiz Nayman’a bu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullanmıştı.