Cumhuriyet Üniversitesi ve kent merkezi arasındaki kopukluğun hafif raylı sistem yoluyla ortadan kaldırılabileceğini söyleyen Av. Mustafa Coşkun, “Yıllardır gündeme gelen ancak çözülemeyen ulaşım sorunu tramvayla çözülebilir. Öğrencilerin Üniversite yerleşkesi içindeki yurtlara gitmesinin ardından esnafın yaşadığı ekonomik sıkıntılar da çözülür. Bu konu Sivas’ın gündemine tekrar gelmeli. Yerel seçimler bir fırsattır” dedi.

MEHMET TIRPAN

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sivas Şubesi 2.Dönem Başkanı Mustafa Coşkun, Cumhuriyet Üniversitesi ve kentin birleşmesinin tek yolunun tramvay sistemi olduğunu söyledi.

Öğrencilerin Üniversite yerleşkesine gitmesinden dolayı esnafların zaman zaman serzenişte bulunduğuna dikkat çeken Coşkun, “Kent Merkezi ve Cumhuriyet Üniversitesi arasındaki kopukluk sadece tramvay sistemi ile giderilebilir. Öğrencilere imkân sağlandığında mutlaka kent merkezi canlanacaktır. Esnaflar da ekonomik sıkıntıdan bir nebze olsun kurtulacak” dedi.

Raylı sistem ve Cadde tramvayı projesinin yerel seçimler vesilesiyle şehrimizin gündemine alınır ve adayların projeleri ve vaatleri arasına girmesi sağlanırsa neticede hayata geçmesinin de mümkün olacağını aktaran Coşkun, “Örnek projeleri ve maliyetleri daha önceki yıllarda Cumhuriyet Üniversitesi paylaşmış ama rafa kaldırılmıştır. Raylı Sistem ve Cadde Tramvayı projesinin hayata geçirilmesi için siyasilerin ve adayların çalışma yapması lazım. Sivas halkı, özellikle esnaf ve öğrenciler adaylar üzerinde baskı kurmalı. Halkımız Belediye Başkan adaylarından talepte bulunmalıdır. Toplu taşımada yaşanan yoğunluk ve şehir merkezindeki araçların park sorunu ciddi boyutlara ulaştı. Cadde Tramvayıyla birlikte park sorunun da kendiliğinden ortadan kalkacağına inanıyorum. Yeni Hızlı Tren Garından başlayıp şehri merkezine kadar raylar döşenecek ve Gar-RTE Bulvarı-Üniversite-Cumhuriyet Meydanı bağlantısı birinci aşama olarak hayata geçirilecektir. Cadde Tramvayıyla ilgili tahsisli yol gerekmediği ve tekerlekli araçlarla aynı yolu Cadde Tramvayı da kullanacağı için ekstra bir yol açılmasına gerek kalmayacağını düşünüyorum. Bütün ana caddelerimiz tramvay için uygundur. Birçok ilde dar sokaklarda bile kullanılan Cadde tramvayı şehrimizin prestijine büyük katkı sağlayacak ve ulaşım daha konforlu hale gelecektir. Diğer şehirlerde olduğu gibi bu proje Ulaştırma Bakanlığına yaptırılmalıdır. Habip Soluk ve Selim Dursun istedikten sonra bu işin olmama ihtimali sıfırdır” ifadelerini kullandı.