MEHMET TIRPAN

Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü bölgesinde ulaşımla ilgili yürütülen çalışmalara değinen Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Tapunun önündeki kavşakta ciddi manada trafik sorunu yaşanıyordu. Bu bölge ile sürekli şikayetler geliyordu. Bölgedeki trafik yoğunluğunu azaltmak adına 22 milyonluk bir battı çıktı kavşak projenin ihalesini yaptık. ihaleyi alan firmaya yer teslimi yaptık ve çalışmalar sürüyor” dedi.

Yapımına başlanan tünelin 4 Eylül’e bitirilmesinin planlandığını aktaran Başkan Bilgin, “Şuanda yerin altına iniliyor. Bölgede oluşturulacak tünel sayesinde o bölgede trafik sorunu ortadan kalkacak. Bu projeleri hayata geçirirken de şehrin dokusunda zarar vermeyeceğiz. Şehrin siluetini bozmayacağız.

Yine ulaşımı rahatlatmak adına Necmettin Erbakan Bulvarını, Vefa konutlarının yanından Alibaba Mahallesine bağlayacağız. 4 km’lik yeni bir bulvar açmış olacağız. Şehrin yine yoğun olduğu bölgelerden bir kaçı da Karayollarının bulunduğu hal kavşağı. O Bölgeye yönelikte proje ekibimiz çalışıyor. O bölgede de trafiği rahatlatacak çalışmalar yapılacak. Bu işlerin ciddi bir maliyet boyutu var. Bir tünel veya köprü yapılırken büyüklüğüne göre 40 - 50 milyon TL harcanıyor. Sadece ulaşıma yönelik değil gençlerin ve mahalle sakinlerinin de taleplerine karşılık veriyoruz. Şeyhşamil Bölgesine yaptığımız Gençlik ve Kültür Merkezini şehrin 4 ayrı bölgesine de yapacağız. Bu projeyi 35 Milyona ihale ettik. Bu projeyi hayata geçirmekte önemli gençlerin isteklerini yerine getirmekte önemli. Şehrin her bir tarafına eşit bir şekilde hizmet etmeye gayret gösteriyoruz. Bu çalışmalarımızın yanı sıra daha yeşil bir Sivas için de gerekli çalışmaları sürdürüyoruz. Kentin farklı bölgelerine, ıhlamur, dut, süs eriği ve çınar ağacı dikiyoruz” ifadelerini kullandı.