MEHMET TIRPAN

Sivas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Yalman, kurban bayramında yaşanacak olan trafik yoğunluğu nedeniyle sürücülere uyarılarda bulundu.

Vatandaşların genellikle kurban bayramını başka illerde geçirmek için aracı ile seyahat ettiğini belirten Yalman, “Araçları yolculuk yapan sürücü kardeşlerimiz uykusuz yola çıkmasın. Yola çıkmadan önce araçlarınızın bakımını yaptırın. Sağ salim gidip gelmeniz için kesinlikle trafik kurallarına uyun. Aksi halde insanlar hem can kaybı hem de mal kaybı yaşayabiliyor” dedi.

Kurban Bayramı dolayısıyla şehrimizde bütün Türkiye’de olduğu gibi trafik yoğunluğu yaşanacağının altını çizen Yalman, “Yaşanması muhtemel yoğunluğu daha aza indirmek açısından özel şahsi araçlarını kullanan vatandaşlarımızdan toplu taşıma araçlarını kullanmalarını öneriyoruz. Toplu taşıma araçlarının kullanılması hem kendileri açısından daha ekonomik olacaktır hem de şehrimizdeki trafik yoğunluğu bir nebze de olsa azalacaktır. Yine aynı şekilde bayram tatilini şehir dışında değerlendirmek isteyen vatandaşlar olacaktır. Sivaslı hemşerilerimiz yola çıkmadan önce araçlarının periyodik bakımlarını mutlaka yaptırmaları önem arz ediyor. Yola giderken de özellikle uykusuz yola çıkılmamalı. Trafikte seyrederken kesinlikle trafik kurallarına uyulmalı. Her bayramda tatil sonrası ölümlü ve yaramalı kazaları görerek üzülüyoruz. Hem ekonomik açıdan hem de can kaybımızın olmaması açısından trafik kurallarına uyalım ve emniyet kemerimizi takalım. Hız sınırlarını aşmamaya gayret gösterelim. Her yıl olduğu gibi bu yılda şehir içinde yolcu taşımacılığı yapan araçlarımızın sayısını ek seferlerle artıracağız. Ek seferler yedek arabalarla yapılacak. Hangi durakta kaç kişi bekliyorsa kooperatif görüyor ve araç yönlendiriyor. Şehirlerarası otobüsle yolculuk yapan vatandaşlar içinde ek seferler konacak” ifadelerini kullandı.