HÜSNE AKKAYA

Trafik konusunda her bayram öncesi aynı sıkıntı ve olumsuzluklar yaşanırken Sivas Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü sürücüleri trafik kurallarına uymaları ve emniyet kemerlerini takmaları konusunda uyardı.

 Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Sivas Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Oran Gürbüz, geçen yıl Türkiye genelinde trafik kazalarında 132 kişinin hayatını kaybettiğini, 480 kişinin de yaralandığını hatırlattı. Sivas genelinde herhangi bir can kaybının olmadığını kaydeden Gürbüz,  ancak 156 kişinin yaralandığını söyledi.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Trafik Birimleri olarak var güçleri ile yine yollarda olacaklarını aktaran Gürbüz, gerek Hız kontrolleri gerekse emniyet kemeri ve diğer kontrollerimize taviz verilmeden çalışmalarımız sürecek” dedi.

Bayram öncesi özellikle emniyet kemeri takma oranında yüzde 90 seviyelerini hedefleyerek çalışmalarına başladıklarını söyleyen Gürbüz “Bu kapsamda şoförler cemiyeti ile ortak bir proje geliştirdik ve bu projenin takipçisi olacağız. Bayram tatilinde araçlarımızla yola çıkmadan önce araçlarımızın rol-balans, fren ve diğer aksamlarının bakımlarını mutlaka yaptıralım. Kazaların yüzde 99’unun insan kaynaklı olduğunu unutmayalım. “kazalar olmasın insanlar ölmesin” diyoruz” dedi.