MEHMET TIRPAN

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ahmet Polat, Pandemi sonrası dövizin anormal derecede yükselmesinin ardından gıda, petrol ve enerji fiyatlarındaki yaşanan artışın işçiyi, halkı ve asgari ücretle çalışan kesimi ciddi derecede olumsuz etkilediğini, dövizin düşmesi ile birlikte biran önce piyasalardaki zamların geri çekilmesi gerektiği söyledi.

Toplumun bütün kesimlerinin bu krizle daha da yoksullaştığının altını çizen Polat, “Vatandaşlar gerçekten son dönemde yoksullaştı. Cebimizdeki paranın satın alma gücü düşüyor. İnsanlar markete gittiğinde sürekli ürünlerin etiketlerinin değiştiğini gördü. Bütün sektörlerde anormal derecede zamlar var. Kurun sabitlenmesi ile birlikte de önümüzdeki süreçte piyasadaki zamların geri çekileceğini düşünüyoruz” dedi.

Özellikle gıda ve petrol fiyatlarında ciddi artışların yaşandığının altını çizen Polat, “Vatandaşlar artık geçinemiyor. TL’nin alım gücünün artması ile vatandaşların biraz daha rahatlayacağını düşünüyoruz. Zenginler yatırım yapmak yerine dövize para bağlayınca döviz artıyor. Bu durum dar gelirli vatandaşın belini kırıyor. Tarım ve Hayvancılıkla uğraşanlarda sıkıntıya giriyor. Devlet bu konuda bir ekonomi politikası gerçekleştirdi ama bu süreç ne kadar sürer bilmiyoruz. Esnaflarda perişan kredilerini ödeyemiyor ve çarklarını döndüremiyor. Türkiye’nin inşaat sektörüne dayalı ekonomik sistemle gelişmesi ve kalkınması mümkün değil. Sanayileşmenin artırılması gerekiyor. Tarıma, üretime ve istihdama yönelik adımların atılması ülkenin ekonomisini daha da güçlendireceği kanaatindeyiz” ifadelerini kullandı.