Sivas Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Yasin Arslan tüm Dünya’yı etkisi altına alan ve özellikle yaşlı nüfusu etkileyen corona virüsle ilgili olarak, tedbirler kapsamında genç nüfusun toplu taşıma kullanımını azalttığını belirtirken, özellikle evlerinde kalması gereken ve ciddi risk grubunda bulunan 65 yaş üzeri vatandaşların ısrarla ve yoğun bir şekilde toplu taşıma araçlarını kullanmaya devam ettiğini açıkladı.

SEYİT ÖMER YILDIZ

Dünya’da etkisini arttırarak devam eden ve son olarak Türkiye’ye sıçrayan korona virüs son verilerle birlikte 98 kişide görülürken 1 kişide hayatını kaybetti. Bu anlamda her alanda tedbirler arttırılırken toplu taşımada Sivas’ta özellikle evlerinde kalması gereken 65 yaş üstü vatandaşlar hiç bir önlem almadan toplu taşımayı kullanmaya devam ediyorlar.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sivas Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Yasin Arslan; “ Şuanda Sivas’ta toplu taşıma araçlarımızın kullanımı son derece azaldı ve insanlar tedbir amaçlı ya özel araçlarını kullanıyorlar ya da evlerinden çıkmıyorlar. Dünya’da yüzlerce kişinin ölümüne sebeb olan ve son olarak ülkemizde görülen korana virüsün özellikle yaşlı bireyleri etkilediği yönünde birçok haber alıyoruz. Fakat şuan da elimizde verilere baktığımızda 65 yaş üzeri vatandaşlarımız tedbir almadıkları gibi halk otobüslerimizi de en çok kullanan onlar. Bu hem Sivas için hem de Türkiye için bir risk faktörü, sadece dün ki verilere baktığımızda 3 bin 500 den fazla 65 yaş üzeri yolcumuz toplu taşımayı kullanmıştır” dedi.

OTOBÜSLER SÜREKLİ DEZENFEKTE EDİLİYOR

Halk otobüslerinin belirli aralıklarla dezenfekte edildiğini belirten Başkan Arslan; “ Halk Otobüsü şoförlerimiz dezenfektelerin yanı sıra kendileri de sürekli araçlarını çamaşır suları ile silerek temizliyor, genç nüfusta evet toplu taşımada bir azalma oldu ancak 65 yaş üzeri risk faktörü yüksek yolcularımızda giderek devam ediyor, hal böyle olunca da şoförlerimiz kendi sağlıkları açısından da araçlarını sürekli temizliyorlar. Öyle ki hattını her tamamlayan şoförlerimiz neredeyse dinlenmeden tekrar tekrar araçlarını çamaşır suyu ile adeta yıkıyor. Devletimizin de özellikle 65 yaş üzeri yolcularımız toplu taşımaya corona virüs sebebi ile bir sınırlandırma getirmesini bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.

Arslan son olarak; “ Corona virüsten korunmak için elimizden gelen her tedbiri almaya devam edeceğiz hatta bu kapsamda otobüs şoförlerimize birer kutu eldiven dağıttık, tedbirli olduğumuz müddetçe ve uyarıları dikkate alarak toplum olarak bu salgından da ülke olarak en az zararla kurtulacağımızı düşünüyorum ve Çanakkale Zaferinin 105.yıl dönümünü de şahsım ve tüm halk otobüsü şoförlerimiz adına kutluyor bizleri için canlarını feda eden aziz şehitlerimize de birkez daha rahmet diliyorum”diyerek açıklamasını sonlandırdı.