MEHMET TIRPAN

Sivas´ta işsizliğin azaltılması konusunda son yıllarda önemli atılımlar yapıldığını ifade eden Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Hikmet Canpolat, bu yıl toplu işten çıkarmaların yok denecek kadar az gerçekleştiğini söyledi.

İlimizdeki firmaların ithalatçı firmalar olmaları sebebi ile inşaat sektörü dışında olumsuz bir etkilenme olmadığını aktaran Canpolat, “İnşaat sektöründe geçmiş yıllardan kaynaklanan yoğun bir şişkinlik olmasından dolayı çalışan sayısında azalma görüldü. Ancak bu azalma ilde istihdam oranında yani işe girişler anlamında her hangi bir olumsuzluğa neden olmadı” dedi.

Hedeflerinin yıl içerisinde 8 bin kişiyi işe yerleştirmek olduğunu aktaran Canpolat, “İş-Kur kanalı ile geçen yıl 6 bin kişiyi işe yerleştirirken bu yıl Temmuz ayında olmamıza rağmen 4 bin 100 kişi işe yerleştirildi. Hedefimiz 1 yıl içerisinde 8 bin kişiyi işe yerleştirmekti. Yıl sonuna doğru hedefimize ulaşacağımızı düşünüyorum. İlimizde piyasayı değerlendirdiğimizde endişe duyulacak bir husus görünmüyor. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren fabrikalarda toplu iş çıkışları yok. Şuanda OSB’de 8 bin 159 çalışan var. Geçen yıl OSB’de 7 bin 800 kişi çalışıyordu. Hem işçi muhafaza edildi hemde yeni işçiler alındı. Yine Sosyal Çalışma Programımız kapsamında Üniversite öğrencilerinin kamu kurumlarında hatfada 3 gün 3 ay boyunca çalışmalarını sağlayacak. Bu konuda kamu kurum müdürlerinden ricada bulunuyorum. Kurumunuzda çalışan üniversite öğrencilerini temizlik ve çay servisi işlerini yaptırmayın. Öğrencilerin Halkla İlişkiler veya servislerde görevlendirilmesi daha uygun olacaktır. Kurumun işleyişi ile ilgili bilgiler verilerek öğrenciler yetiştirilebilir” ifadelerini kullandı.