Mehmet TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerinin sosyal medyada oluşturduğu ‘1 Kitap, 1 Çocuk’ grubunun başlattığı kampanya kapsamında Sivas Yıldızeli Çağlayan İlk ve Ortaokulu öğrencileri kütüphaneye kavuştu.

Açık Kapı Bürosu ve İl Özel İdaresi destekleriyle Sivas’ta 6 okul, kampanya kapsamında kitaplarla buluştu. Toplanan 600 kitabın yanı sıra kırtasiye malzemeleri ve çeşitli hediyeler öğrencilere hediye edildi.

Okullarında kütüphaneye ihtiyaçlarının olduğunu ve eksikliğin giderildiği için çok memnun olduğu ifade eden Çağlayan Okul Müdür Yardımcısı Rıfat Kalkan, “Bir çocuğun gözlerindeki mutluluğun ne kadar değerli olduğunu bugün bir kez daha görmüş oluyoruz. Okulumuzdaki öğrenciler ve öğretmen arkadaşlarım adına, kütüphanemize destek olan ve bu kampanyada emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

‘1 Kitap, 1 Çocuk’ kampanyasının gönüllü üyelerinden Keziban Memiş ise, böylesi anlamlı bir kampanya içerisinde yer almaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Çocukların gözlerindeki sevinci gördüğüm zaman mutluluğum katbekat arttı. Farklı okullarda bu tür faaliyetleri sürdürmeyi düşünüyoruz. Bizlere kitap toplama aşamasında destek olan bağışçılara ve kitapları çocuklarla buluşmamızı sağlayan yetkililere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kampanyanın diğer okullarda devam edeceğini vurgulayarak destek beklediklerini ifade eden ‘1 Kitap, 1 Çocuk’ kampanya koordinatörü Rasim Ali Şimşek ise, “Kampanyalarımız kapsamında Sivas’taki 6. okulumuzu da kitaplarla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2016 yılının Eylül ayından beri çalışmalarımız sürüyor. Kampanyamıza destek olan Açık Kapı Bürosuna ve İl Özel İdaresi’ne teşekkür ediyoruz” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.