MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Danışmanı (CENGEL) sorumlusu Recep Toparlı, kaldırımlara gelişi düzel park edilen araçlar nedeniyle engelli kardeşlerimizin oldukça fazla sıkıntıya soktuğu söyledi.

Park yerlerinin yetersizliği ve trafik yoğunluğu sebebiyle vatandaşların kaldırımlara araçlarını park ettiğinin altını çizen Toparlı, “Kaldırıma park edilen araçları görme engelli kardeşlerimiz göremediği için park halindeki araçlara çarpabiliyorlar. Bu arkadaşlarımızın bastonları malumunuz yukarıdaki cisimleri fark etmiyor. Bazı görme engelli arkadaşlarım zaman zaman yaralanıyor” dedi.

Sivas Belediyesi ve Cumhuriyet Üniversitesinin ortaklaşa bilgilendirme broşürü bastırdığını vurgulayan Toparlı, “Broşürün içeriğinde özellikle kaldırımlara araç park edilmemesi yer alıyor. Yine broşürün üstünde engelli olsaydın sen ne yapardın. Park etme engellileri fark et. Kaldırımda yürüyen engellileri düşün. Engelsiz yollar düşlüyorum araç park etmemiş gibi sözlerde yer alıyor. Ne olur mümkün olduğu özellikle engelliler için Belediye tarafından yapılmış olan yollara herhangi bir şey koymayın ve araçlarını park etmeyin. Birde görme engellilerimizin en büyük sıkıntısı trafikte karşıdan karşıya geçmektir. Nerede bir görme engelli varsa onlara yardımcı olalım. Engellilere acımak diye bir şey yok. Bu kardeşlerimize destek olalım” ifadelerini kullandı.