SÜMEYRA DENİZ

Sivas’ta bazı noktalarda balıklar avcılardan kaçamıyor. 1 Temmuz tarihine kadar balık avının yasak olması ve 'tırıvırı' diye tabir edilen balık av malzemesi ile de avlanmanın yasak olmasına rağmen bilinçsiz avcılık devam ediyor.Karşıyaka Mahallesinde bulunan Kesik Köprü civarında çekilen görüntüler yapılan balık katlini bir kez daha gözler önüne serdi.  Yumurtlama döneminde olan balıkları tutan av meraklıları, bilerek veya bilmeyerek doğal dengeye zarar veriyor. Çocukların yanı sıra yetişkinlerin de avlanma yaptığı yerde insanlar ise merakla avlananları izliyor. Diğer yandan, 1-2 TL'ye satılan yasal olmayan tırıvırının kopup suyun içinde kaldığı zaman da kendisine takılan balıkların ölmesine yol açıyor. Tırıvırılar naylondan yapıldığı için de yıllarca yok olmaması nedeniyle ekolojik dengeyi bozarak çevre kirliliğine sebep oluyor.

DENETİM ARTIRILMALI

Kesik köprü civarında bulunan tırıvırıya takılı ölmüş balık fotoğrafları sosyal medyada da yankı buldu.Bazı vatandaşalar tarafından da “Kızılırmak Türkiye'nin en uzun ırmağı devletin, sahil güvenlik gibi ırmak sahili boyunca gezici ekipleri olmalı. Yasak türde balık avı ve çevre kirliliği ile mücadele etmeli. İzinsiz kum çekilmesi, kaçak yapılaşma denetlenmeli” şeklinde sosyal medyada yorumlar yapıldı.Yasak türde balık avı ve çevre kirliliği ile mücadele etmeli.
İzinsiz kum çekilmesi,kaçak yapılaşma denetlenmeli.Yasak türde balık avı ve çevre kirliliği ile mücadele etmeli.
İzinsiz kum çekilmesi,kaçak yapılaşma denetlenmeli.Kızılırmak Türkiye'nin en uzun ırmağı bence devletin ,sahil güvenlik gibi ırmak sahili boyunca gezici ekipleri olmalı.
Yasak türde balık avı ve çevre kirliliği ile mücadele etmeli.
İzinsiz kum çekilmesi,kaçak yapılaşma denetlenmeli.