Elazığ-Malatya karayolunda seyir halindeki bir tırda çıkan yangın paniğe neden oldu. Alevlere teslim olan araç, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken tamamen kullanılamaz hale geldi.
Yangın, Elazığ’ın Pincirik köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, seyir halindeyken motor kısmından duman yükselmeye başlayan tırı fark eden sürücü, aracı güvenli bir noktaya çekerek hemen durdu ve araçtan indi. Sürücünün ihbarı üzerine olay yerine Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sevk edildi.
Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, alevlere müdahale ederek yangını kontrol altına aldı. Yangında tır tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. O anlar çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için itfaiye ve jandarma ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.