MEHMET TIRPAN

ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçin, kendini sürekli geliştirmeyen firmaların yok olmaya mahkum olduğunu, yerli ve milli üretime ağırlık verilmesi gerektiği söyledi.

Gelişen Dünyaya ayak uydurmak ve Sivas’ta daha fazla üretim ve istihdam sağlamak adına sürekli bir arayış içerisinde olduklarını vurgulayan Timuçin, “Eğer bir firma bu kadar yeter artık daha yatırım yapmayım kendimi geliştirmeyim dediği anda şuandaki dünya yapısında yok olmaya mahkumdur. Bizim görüşümüz her firma yatırımını devam ettirmeli ve kendini geliştirmeli. Biz kendimizi devamlı geliştirmeye çalışıyoruz ve yeni yatırımlar yapıyoruz” dedi.

Yaklaşık 3 bin 500 çeşit eksantrik mili ürettiklerini, eksantrik milinin yanında farklı ürünlerde üretmek istediklerini ve yatırımlar yaptıklarını belirten Timuçin, “Yaptığımız araştırmalarda Türkiye’de cerrahi eldiven üretimi yapan bir fabrika olmadığını gördük. Cerrahi eldivenlerin tamamının ithal edildiğini tespit ettik. Türkiye’de cerrahi eldiven üretimi yapmak için yatırım yaptık. Fabrikanın temelini attık. Makineler hazır. İnşallah en kısa sürede üretime başlayacağız. Şuanda 1 üretim hattının makinelerini satın aldık. Hedefimiz ikinci üretim hattının makinelerini ya biz yapacağız yada Türkiye’de yaptıracağız. Türkiye’de teknolojimiz gelişti. İnşallah bu işten anlımızın akıyla çıkacağız. Eldiven Fabrikasında da seri üretime geçildiğinde 100 kişi istihdam edeceğiz. Ek ilave tesisimizde de yine istihdam sağlayacağız. Yani firmalarımızda daha fazla işçi çalıştırmayı istiyoruz. Yeni yatırımlar yapmak içinde Arge Merkezimizde araştırmalar yapıyoruz. Memleketimizin gençlerinin işe ihtiyacı var. Bu konuda bizim de katkımız olursa seviniriz” ifadelerini kullandı.